kolumnit

Kolumni: Kärppien iskun paikka on finaalisarjan alussa

Kolumni: Kärppien iskun paikka on finaalisarjan alussa

Pitkä ottelusarja HIFK:ta vastaan ja kärkipakkien kova kuorma alkavat syödä Kärppien iskukykyä kuutos- ja seiskapeleissä, jos niihin asti mennään.

Tapani Salo

Tuttu pari Tappara–Kärpät on taas vastakkain finaaleissa.

Verrataanpa loppuottelijoita pelipaikoittain. Kärppien maalia vahtii 21-vuotias Veini Vehviläinen, Tapparan veräjää 23-vuotias Dominik Hrachovina.

Hrachovina tuntee pudotuspelien metkut kärppäkollegaansa paremmin. Näkisin Tapparalla pienen edun ykkösvahtien vertailussa, vaikka tilastoissa Vehviläinen on päästettyjen maalien keskiarvolla mitattuna tamperelaisen edellä.

Puolustuksessa Tappara voittaa Kärpät materiaalin leveydessä. Kärppien kärkikvartetti on pelannut reilusti yli 20 minuuttia/ottelu. Tapparasta vain Mikko Lehtonen on kellottanut yli 20 minuutin jääaikoja. Kärppien liki satakiloinen Jani Hakanpää on ollut sensaatiomaisessa iskussa. Kokonaisuutena melko lailla tasabuuki pakkivertailussa!

Hyökkäyksessä Tapparan Kristian Kuusela on ollut loistava. Hän johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoin 4+7=11. Kapteeni Jukka Peltolaan voi luottaa aina, Tomas Zaborsky on virkistynyt panosten kovetessa. Jan-Mikael Järvinen ja Sebastian Repo ovat kovia playoff-sotureita.

Miten finaaleissa sitten käy? Kärpillä on iskun paikka alussa. Jos se käännettyä kaksi ensimmäistä yhteenotto edukseen, Tapparaa voi ahdistaa. Mitä pitemmäksi sarja venyy, sitä selvemmin vaaka kallistuu Tapparan suuntaan. Pitkä ottelusarja HIFK:ta vastaan ja kärkipakkien kova kuorma alkavat syödä Kärppien iskukykyä kuutos- ja seiskapeleissä, jos niihin asti mennään.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • reijo

    Kirjoittaja, lukijat sekä kommentoijat eivät taida tietää että ainoa oikea urheilu
    on Formulat,
    Koska siellä se raha haise monituhatkertaisena ja kauemmas kuin kiakkoilussa

  • Asjantuntia

    Kärpät vie tämän sarjan puhtaasti 4-0. julius Junttila ja Charles Bertrand eivät vielä ole esittäneet oikeastaan yhtään mitään mutta nyt heidän on aika tulla esiin. Ja he tulevat!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio