Jääkiekko

Kiekkohuuma nousee: Ossi on ajanut Tappara-Ladan tallista ja Ilveksen Kyllikki valinnut vaatteet

Tunnetko intohimoisen Ilves- tai Tappara-fanin? Ilmianna Suomen kovin Tappara-kannattaja tai Ilves-fani sähköpostilla osoitteeseen pekka.aalto@aamulehti.fi. Kerro myös perustelut, miksi juuri ehdottomasti henkilö on kaikista kannattajista kovin.

Kiekkohuuma nousee: Ossi on ajanut Tappara-Ladan tallista ja Ilveksen Kyllikki valinnut vaatteet

Ilveksen kannattaja Kyllikki Nevala ja Tappara-fani Ossi Miettinen aikovat molemmat istua Hakametsän lehtereillä, kun pudotuspelit alkavat tiistaina.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Pitkä odotus päättyy tänä keväänä Tampereella, kun Tappara ja Ilves kohtaavat pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Runkosarjan voittanut Tappara, ja viime lauantaina Ässät kukistanut Ilves ottavat toisistaan mittaa ensimmäisen kerran tiistaina Hakametsässä.

Aamulehti kysyi molempien joukkueiden uskollisilta faneilta, millainen pudotuspelisarjasta on tulossa, ja millä keinoilla vastustaja voitetaan.

Mestaruus kruunaisi 50 vuotta Ilvestä kannattaneen Kyllikki Nevalaisen juhlavuoden

Katsomo B2 oikea, rivi 6 ja paikka 618. Siltä paikalta 81-vuotias Kyllikki Nevala on katsonut Ilveksen pelejä kausikortilla jo 10 vuoden ajan. Tupsukorvia Nevala on kuitenkin ehtinyt kannattaa jo paljon kauemmin, 50-vuotta.

Ilveksen mestaruus olisi Nevalan mukaan hieno päätös 50-vuotisjuhlavuodelle.

– Kyllä uskon, että mestaruus voi tulla. Ilves on pelannut viimeiset pelit niin hyvin, että hyvä kun on uskonut todeksikaan. Sanoin koko kauden, että kyllä Ilves piristyy ja ollaan vielä playoffeissa.

Nevala on luottavainen, että Ilves vie pidemmän korren paikallisvastustajasta.

– Tottakai tupsukorvat Tapparan voittaa. Se olisi todella hienoa, etteivät tapparalaiset pääse liikaa leuhkimaan.

Tällä kaudella Nevala on käynyt katsomassa kaikki Ilveksen pelit Hakametsässä ja yhden Helsingissä. Hän aikoo istua katsomossa myös kaikissa pudotuspeleissä kannustaen Ilvestä huudoilla ja taputuksilla sekä lippua heiluttamalla.

Myös pukeutumisessa Nevala tunnustaa vahvasti keltaista ja vihreää.

– Liityin Ikuisesti Ilves -klubiin, niin nyt minulla on sellainen kannustusliivi. Huomenna päällä ovat myös Ilveksen kaulaliina, pipo, sormikkaat ja Ilveksen pikkukassi.

Kuka nousee Ilveksen ratkaisijaksi?

Aleksi Mustonen teki jatkoaikamaalin viime lauantaina. Hän ja maalivahti ovat varmasti Tapparan hampaissa.

Miten Tappara voitetaan?

– Pelataan kunnolla eikä tapella. Ei pidä ottaa turhia jäähyjä ja kolhuja, sillä tässä vaiheessa ei ole varaa menettää pelaajia.

Miksi Ilves on parempi kuin Tappara? – Ilveksen pelityyli on sellainen, että ilvesläiset eivät niin paljon keihästä kuin tapparalaiset. Tapparalaiset koukkivat ja taklaavat liikaa, ilvesläisillä ei ole sitä tyyliä ollenkaan.

Ossi Miettinen hyppää taas legendaarisen Tappara-ladan rattiin

– Juuri hain Tappara-ladan tallista, vastaa Ossi Miettinen, 69, Aamulehden soittoon.

Legendaarisen Tappara-ladan voi taas bongata jäähallin kulmilta, sillä Tapparaa vuodesta 1955 asti kannattanut Miettinen aikoo ajella sillä niin kauan, kuin Tapparan pudotuspelit kestävät.

(Juttu jatkuu videon jälkeen.)

Tappara-Lada on kerännyt katseita Tampereella :

 

Miettinen kertoo käyneensä tällä kaudella melkein kaikissa Tapparan kotipeleissä, ja pudotuspelitkin on tarkoitus käydä katsomassa, jos lippujen osto Ilveksen kotipeleihin onnistuu.

Katsomossa Miettinen seuraa tiukasti peliä ja reagoi kentän tapahtumiin. Pelivaatetuksessakin on usein jonkin verran sinioranssia.

– En ole sellainen kannattaja, että laittaisin fanipaitoja päälle, vaikka niitäkin löytyy kaapista. On minulla on sellainen silkkipaita, jossa on kauluksissa Tapparan leimat. Ja Tappara-hattu on joka tapauksessa päässä.

Miettinen toivoo, että Tappara yltää mestaruuteen asti, mutta hänen mukaansa Ilves pitää nyt ainakin voittaa. Miettinen ennustaa, että pudotuspelisarja voisi päättyä esimerkiksi 4-1 voittoihin Tapparalle.

– Kyllä Ilveksenkin täytyy yksi voitto saada. Voihan sattua yllätyksiä, mutta tärkeintä, että tulisi hyviä pelejä. Luvuilla ei ole väliä, kunhan Tappara menee jatkoon. Jos ilves pääsisi jatkoon, niin täytyy myöntää, että se olisi aika katastrofi.

Kuka nousee Tapparan ratkaisijaksi?

Tapparalla on monta hyvää pelaajaa, esimerkiksi Henrik Haapala ja Valtteri Kemiläinen. Toivottavasti löytyy muitakin ratkaisijoita kuin ykkösketjun miehiä, vaikka ihan samahan se on, mikä kenttä tekee maalin.

Miten Ilves voitetaan?

– Kun tekee joka pelissä aina maalin enemmän kuin vastustaja, niin se riittää. Ei se sen kummempaa ole.

Miksi Tappara on parempi kuin Ilves?

Tapparan rosteri on parempi kuin Ilveksellä. Ihme, jos Ilves voittaa sarjan, mutta jääkiekon kannalta on hyvä, että joukkueet pelaavat vastakkain.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Kaikki sataa Tapparan laariin

    Jos runkosarjan 10. joukkue pelaa voittajaa vastaan niin kyllä siitä on muut joukkueet kateellisia.
    Ja ne matkapäivät! Ja sitten nämä samat väsyneet miehet valitaan vielä Leijoniin taistelemaan loppukeväästä. Voi elämäni kevät!

  • aksu

    Hyvä Ossi! Tämä Lada odottaa aina myöhäistä kevättä ja jos menisin vielä naimisiin niin tämä olisi tietenkin hääauto. Ainoo vaihtoehto maailmassa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet