kolumnit

Ketä Mercedes oikein kyttää? Valtteri Bottas ei saanut sopimusneuvotteluissa haluamaansa

Ketä Mercedes oikein kyttää? Valtteri Bottas ei saanut sopimusneuvotteluissa haluamaansa

Kolumni: Valtteri Bottas ei näytä olevan ensimmäinen tai edes toinen vaihtoehto, kun Mercedes laatii pitkän ajan suunnitelmaa.

Mikko Gynther

Kommentit olivat ylistäviä, kun Mercedes julkisti Valtteri Bottaksen odotetun jatkosopimuksen formula ykkösten mestaritallissa.

–Annoimme Valtterille suuren haasteen, kun hän liittyi talliin viime hetkellä. Hänen tuloksensa ovat olleet vakuuttavampia kuin osasimme odottaa, sanoi tallipomo Toto Wolff tiedotteessa.

–Olen otettu ja ylpeä, että voin jatkaa työskentelyä Mercedeksellä ensi kaudella. Yhdessä meistä tulee vahvempia päivä päivältä ja vain taivas on rajana, Bottas puolestaan hekumoi.

Ensi kaudella. Siihen huomio uutisessa ennen kaikkea kiinnittyy. Bottas sai vain vuoden jatkon. Toki siinäkään ei ollut mitään yllättävää.

On selvää, että suomalaiskuski olisi halunnut pidemmän sopimuksen. Kun ensi kausi alkaa, Bottas on jälleen tilanteessa, jossa jatko voittaja-auton ratissa on epävarma. Mercedes viestitti sopimuksen pituudella, että hyvää työtä, mutta ei täydellistä.

Bottas on voittanut tallikaverinsa Lewis Hamiltonin aika-ajoissa viisi kertaa ja hävinnyt kahdeksan kertaa. Se ei ole huonosti, kun vastassa on kuljettaja, jolla on eniten paalupaikkoja lajin historiassa.

Bottas on ajanut tällä kaudella uransa ensimmäiset voitot (kaksi kappaletta). Palkintosijoja on kasassa yhdeksän. Vain Sebastian Vettel on ollut korokkeella useammin. Bottas oli siis osoittanut olevansa jatkosopimuksen arvoinen. Kysymys siis kuuluu, miksi vain vuosi.

Hoch Zwei
Mercedeksen johto osaa arvostaa Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen yhteistyötä. Suomalaiskuski ei keinuta venettä, vaan tallin sisällä vallitsee rauha. Kaksikko otti rennosti Kiinan GP:n aikana huhtikuussa.

Mercedeksen johto osaa arvostaa Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen yhteistyötä. Suomalaiskuski ei keinuta venettä, vaan tallin sisällä vallitsee rauha. Kaksikko otti rennosti Kiinan GP:n aikana huhtikuussa.

Suomalaisittain kalskahtaa ikävästi siltä, että Bottas nähdään Mercedeksen leirissä joko lyhyen välivaiheen kuljettajana tai täydellisenä kakkoskuskina: ei virheitä, ei ristiriitoja, tasaista suorittamista.

Mistä Wolff muistuttikaan tiedotteessa?

–Bottas siirtyi lajin parhaan kuljettajan tallikaveriksi.

Mercedes on vahvasti Hamiltonin talli. Uskooko tallin johto aidosti, että Bottas voi voittaa maailmanmestaruuden?

Mersu ei vieläkään halunnut sitoutua Bottakseen pitkäksi aikaa. Tämä siitäkin huolimatta, että yksi iso kala – Vettel – on kiinnitetty Ferrarille kauden 2020 loppuun asti, eikä ole siten napattavissa, ainakaan halvalla.

Saksalaistalli haluaa edelleen pitää ovet avoinna kautta 2019 varten. Red Bullin Daniel Ricciardo ja Max Verstappen ovat varmasti vahvoja vaihtoehtoja Mercedekselle. Kaksikon sopimus Red Bullin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen.

Voi myös olla, että Mercedes haluaa istuttaa Esteban Oconin toiseen autoon jo kaudella 2019. Ocon, 21, ajaa ensimmäistä täyttä kauttaan formula ykkösissä. Mercedeksen kehitysohjelman kasvatti on säväyttänyt Force Indialla.

Toto Wolff sanoi jo kesällä, että Bottaksen jatko on käytännössä selviö, mutta kyse ei ole vain vuodesta 2018 vaan ennen kaikkea kaudesta 2019 ja siitä eteenpäin. Näyttää siltä, että Bottas ei ole ensimmäinen tai edes toinen vaihtoehto ratin taakse, kun Mercedes laatii pitkän ajan suunnitelmaa.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Esitykset ovat huippuautosta huolimatta keskinkertaisia, joten ei mitään järkeä tehdä pidempää sopimusta.

    Bottas on kaukana Nicosta, joka mm. voitti seitsemän kisaa putkeen ja maailmanmestaruuden.

  • fakta

    Maailmalla johtotähtenä, tehdä tulosta, ei se, kuka sen tekee.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio