Keihäsmestari Vetter: Lopussa vain tärisin väsymyksestä

Vetter heitti voittotulokseksi 89,89.

FRANCK ROBICHON
Keihäsmestari Vetter: Lopussa vain tärisin väsymyksestä

Johannes Vetter voitti keihäänheiton MM-kultaa.

Pasi ReinLontoo

Keihäänheiton tuore maailmanmestari Johannes Vetter tunnusti Lontoon MM-finaalin jälkeen, että lapa alkoi lopulta täristä kaikesta rehkimisestä. Hän kertoi vapisseensa jännityksestä ja uupumuksesta kilpailun viime kierroksilla.

–  Kilpailu kävi lopulta tunteisiin aika voimakkaasti. Se johtui kaikista viime viikkojen paineista, jotka olivat melkoiset, Vetter totesi.

–  Lopussa vain tärisin, kun olin käyttänyt kaikki energiani. Mielessä kävivät myös kaikki ne ihmiset, jotka ovat olleet tukenani.

Vetter heitti voittotulokseksi 89,89 ja sen vakuudeksi vielä 89,78 ennen kuin kisauupumus alkoi vaikuttaa.

Vetterillä on maailmantilaston kärkitulos 94,44. Väkivahvan saksalaisen potentiaalista kertoo sekin, ettei hän saanut Lontoossa yhtään todella onnistunutta heittoa, vaikka hän murjaisi keihään jo karsinnassa 91,20 metriin.

Zelezny tukisti hopeasta

Tshekin Jakub Vadlejch otti ennätyksellään 89,73 hopean, mutta valmentaja Jan Zelezny ei ollut läheskään tyytyväinen. Entinen keihäsmestari löysi valmennettavansa heitoista paljon korjattavaa.

–  Jan näki heitoistani monta virhettä. Ei tämä huonosti mennyt, mutta aina voisi parantaa, Vadlejch naurahti.

–  Hienointa oli parantaa ennätystä tällaisessa tilanteessa. Se oli tavoitteeni tänään.

Vadlejchin mielestä Vetter ansaitsi mestaruutensa, joten hän saattoi olla tyytyväinen hopeaan.

–  En ole pettynyt, mutta ehkä tunteeni ovat vähän ristiriitaiset. Kyllä noita 16 senttiä mestaruuteen tulee vielä mietittyä. Mutta muutama kisa vielä, ja lokakuussa menen naimisiin.

Frydrych pelkäsi Röhleriä loppuun asti

Kolmanneksi sijoittunut Petr Frydrych oli kilpailun jälkeen helpottunut. Hän joutui jännittämään omien heittojensa jälkeen vielä kilpailun suurimman ennakkosuosikin Thomas Röhlerin viimeistä yritystä.

–  Arvelin, että hän tulisi vielä ohi. En voinut olla varma mitalista ennen hänen viimeistä heittoaan, Frydrych kertoi.

–  Olen joutunut pettymään arvokisoissa niin monta kertaa, että tiesin jossain vaiheessa onnistuvani. Uskon, että ura lähtee tästä vielä nousuun.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio