Jääkiekko

Tampere viimeksi 52 vuotta sitten MM-kiekon pääisäntä: "Saamme hienot kisat"

Tampere isännöi vuoden 2022 jääkiekon MM-kisoja. Kaupungin hankejohtaja Tero Tenhunen toivoo, että kaikki toimii hienosti uudessa Areenassa.

Minna Jalovaara
Tampere viimeksi 52 vuotta sitten MM-kiekon pääisäntä: "Saamme hienot kisat"

Areenan hankejohtaja Tero Tenhunen näkee jääkiekon MM-kisat loistavana starttina puolen miljardin euron hankkeelle.

Lauri LehtinenAamulehti

Tampereen uusi, valmistuva monitoimiareena isännöi jääkiekon miesten MM-kisoja vuonna 2022. Tampere on MM-kisojen pääpaikka, joka tarkoittaa todennäköisesti sitä, että Suomen alkulohko ja kaikki mitalipelit pelataan Tampereella.

Toinen pelipaikka on Helsinki. Helsingissä pelattaneen toinen alkulohko ja osa ensimmäisistä jatkopeleistä.

Tampereella on pelattu jääkiekon miesten MM-otteluita viidesti aiemmin, mutta pääpaikkana Tampere on toiminut vain vuonna 1965.

–Jos Tampere ei ole ollut yli 50 vuoteen jääkiekon MM-kisojen pääpaikka, onhan tämä valtava juttu kaupungille, Tampereen kaupungin hankejohtaja Tero Tenhunen iloitsee.

Tenhunen on työssään tiiviisti mukana puolen miljardin euron Kansi ja Areena -hankkeessa, jonka tärkeä osa monitoimiareena on. Areena ja sen harjoitushalli vievät hankkeen budjetista noin 100 miljoonaa euroa.

MM-kisojen merkitys on iso niin Areenalle kuin emohankkeellekin.

–Kansi ja Areena -hanke on kaupungille niin valtava, etteivät yhdet kisat tätä ratkaise. Hanke on joka tapauksessa meille todella tärkeä. Mutta nyt saamme sille loistavan startin ja kansainvälisiä turisteja Tampereelle, Tenhunen muotoilee.

Nykyisten suunnitelmien mukaan hankkeen rakennustyöt alkavat kuluvan vuoden syksyllä. Monitoimiareenan on määrä olla valmis hankkeen ensimmäisessä vaiheessa vuoden 2020 syyskuuhun mennessä.

Areenan kapasiteetti on noin 13 000 katsojaa.

NHL-tähdet Tampereelle?

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti kongressissaan Kölnissä perjantaina vuoden 2021 MM-isännyydestä.

Vuoden 2021 kisojen osalta Suomi hävisi vaivaisella yhdellä äänellä Latvian ja Valko-Venäjän yhteishakemukselle. Tenhunen kertoo, että äänestystuloksen tultua mielen valtasi "pieni harmitus".

IIHF päätti kuitenkin kokouksen lounastauon jälkeen, että Suomi saa vuotta myöhemmin pidettävät kisat.

–Tunnelma nousi huomattavasti. Mahtava juttu, Tenhunen kertoo ajatuksistaan.

Tampereen monitoimiareena saa näin odottaa kisaisännyyttä vuoden pidempään.

–Saamme monitoimiareenan koekäytettyä kisoihin mennessä ja haluamme saada kaiken toimimaan hyvin. Ratikka on valmiina ja kaikki toimii silloin kuin junan vessa, Tenhunen toivoo.

–Saamme varmasti jo vuoden 2021 keväälle tapahtumia Areenaan.

Tenhunen pohtii urheilumiehenä, saapuvatko NHL:n kirkkaimmat tähdet Tampereelle. Vuosi 2022 on olympiavuosi ja Pekingin talviolympiakisat käydään alkuvuodesta.

On vielä arvoitus, nähdäänkö Kiinassa NHL-pelaajia. Vuoden 2018 talvikisoissa Pyeongchangissa tähdet eivät pelaa.

Mikäli NHL-pelaajat eivät osallistu Pekingin talvikisoihin, Tampereen ja Helsingin isännöimät MM-kisat ovat kiekkovuoden ykköstapahtuma. Tämä saattaisi houkutella useampia NHL-pelaajia mukaan.

–Joka tapauksessa saamme Tampereelle hienot kisat, Tenhunen muistuttaa.

Tampereen uudessa jäähallissa piti alun alkujaan pelata jo vuoden 2012 MM-kotikisoja, mutta hanke lykkääntyi erinäisistä syistä. Lopulta kisoja isännöivät Helsinki ja Tukholma.

Tenhunen näkee viivästyksessä hopeareunuksen.

–Nyt MM-kisat ovat yksin Suomen.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Epäluuloinen

    Uuden areenan kannattavuus tulee olemaan erittäin haasteellista. Ei riitä että vuoden 2022 MM-kisat pelataan Tampereen uudessa areenassa. Ei myöskään riitä että Ilves ja Tappara pelaavat areenassa runkosarjapelit + mahdolliset play off -pelit. Niistä kertyy vain noin 80 pelipäivää vuodessa. Miten saadaan lopuille 280 päivälle tapahtumia ja nimenomaan sellaisia että väkeä on useampia tuhansia tai ainakin satoja? Niitä tapahtumia pitää olla joka vuosi! Tampere-talokin vie osansa! Vaikeaa tulee olemaan!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio