Olympialaiset

Kaunotarten armeijasta tuli robottiarmeija, joka vilkuttaa vastaukseksi – "He eivät puhu mitään"

Pohjoiskorealaisten kannattajaryhmä on länsimakuun sotilaallinen.

Anke Waelischmiller/Sven Simon/Zuma
Kaunotarten armeijasta tuli robottiarmeija, joka vilkuttaa vastaukseksi – "He eivät puhu mitään"

Pohjoiskorealaisten nuorten naisten ryhmä on herättänyt paljon huomiota.

STTPyeongchang

Pohjois-Korean talviolympialaisiin lähettämä nuorten naisten kannattajaryhmä on saamassa etelän mediassa uuden lempinimen. Kahdensadan parikymppisten naisten ryhmä tuli Pyeongchangiin "kaunotarten armeijana", mutta uhkaa kangistua "robottiarmeijaksi".

Ryhmän jäsenet on tiettävästi valikoitu huolellisesti yliopisto-opiskelijoiden joukosta. Joukko liikkuu paririvissä, huutaa tahdissa kannatushuutojaan ja laulaa perinteisiä lauluja.

–Mutta he eivät puhu mitään, Etelä-Korean Daejeonista kisoihin saapunut kisavieras Yoo Hong-sik harmitteli.

–Uskon, että heiltä on kielletty yhteydet ulkomaalaisiin. Se harmittaa, koska haluaisin jutella heidän kanssaan.

Kannattajaryhmällä on kaikkialla pohjoiskorealaisia valvojia, ja ryhmä liikkuu yhtenäisenä ryhmänä. Keskiviikkona seurue piipahti rannalla Gangneungissa.

Rannalla eteläkorealaiset toivottivat ryhmän tervetulleeksi, mutta cheerleaderit tyytyivät vastaamaan lähestymisyrityksiin vain vilkuttamalla.

Ymmärrystä, sääliä ja kritiikkiä

Vanhemmat eteläkorealaiset suhtautuvat pohjoisen vieraisiin myönteisemmin kuin nuoremmat ihmiset, jotka ovat varautuneempia. Se heijastaa asenteita maiden välisiin suhteisiin.

Viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan lähes puolet yli 60-vuotiaista eteläkorealaisista pitää maiden yhdistymistä mahdollisena. Alle 20-vuotiaista yhdistymiseen uskoo vain 20 prosenttia.

–  Olemme samannäköisiä, mutta pohjoisessa ihmisiltä puuttuu vapaus. Se tuntuu pahalta, Soulista kisoihin saapunut 22-vuotias opiskelija Jim Jung-ah totesi.

Kun pohjoiskorealaiset alkavat joukolla laulaa 600 vuotta vanhaa korealaista laulua, ympäriltä kuulee yhä jyrkempää kritiikkiä .

–  Kiva, että tulivat kisoihin, mutta ryhmä aiheuttaa kylmiä väreitä. He käyttäytyvät niin sotilaallisesti, että heitä käy sääliksi, ryhmää arvosteltiin rannalla.

Lee Eun-mi hylkäsi median keksimän käsitteen "kaunotarten armeijasta".

–  He ovat kuin robotteja.


Kommentit (2)

  • Aate

    Paluu Pohjoiskoreaan tarkoittaa myös uutta komennusta poliittiseen koulutukseen , koska naiset ovat nähneet kiellettyjä asioita.

  • -A-

    En vaan kertakaikkiaan ymmärrä, että yksi maa saa toimittaa olympialaisiin tällaisen sirkusporukan, jota diktatuuri kuitenkin valvoo haukkana 24/7. Eihän tällaista missään muuallakaan ole ollut. 🤔

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio