Karhu Basketin bosnialaistähti mursi Pyrinnön pelaajien sydämet – kausi katkolla torstaina: "Tällaista ei saisi tässä vaiheessa kautta sattua"

Karhu Basketin Bojan Sarcevic heitti Tampereen Pyrinnön tappion päähän kesälomista.

Tomi Vuokola
Karhu Basketin bosnialaistähti mursi Pyrinnön pelaajien sydämet – kausi katkolla torstaina: "Tällaista ei saisi tässä vaiheessa kautta sattua"

Bojan Sarcevic (vas.) sai Pyrintö-kapteeni Antero Lehdon kimppuunsa, mutta loisti silti.

Lauri LehtinenAamulehti

Tampereen Pyrintö on pahassa paikassa miesten Korisliigan puolivälierissä.

Pyrintö hävisi runkosarjan viimeisestä seitsemästä pelistään viisi ja putosi sarjataulukossa seitsemänneksi. Näin ollen vastaan asettui Kauhajoen Karhu Basket, sarjakakkonen, joka päätti runkosarjan hurjaan 11 ottelun voittoputkeen.

Karhu Basket johtaa tiistain jälkeen puolivälieräsarjaa 2–0 ja sai katkaisusauman torstaiksi Kauhajoelle. Tiistaina vieraat olivat vahvempia 100–88 (49–42).

Tiistain ehdoton kuningas oli Karhu Basketin pelintekijä Bojan Sarcevic. 30-vuotias bosnialainen heitti peräti 30 pistettä ja Korisliiga-ennätyksensä kahdeksan kolmen pisteen pommia, joista suurin osa oli hyvin puolustettuja.

Sarcevic on edustanut kaudella 2006–07 alkaneella Korisliiga-urallaan Korihaita, KTP:ta ja viimeisimpänä Karhu Basketia. Taitava heittäjä on pelannut viime kuukausina uransa parasta koripalloa.

Sarcevic pelasi standardeilleen heikon avauspelin (11 pistettä) Kauhajoella, mutta antoi Pyrinnölle ja Pyynikin kotiyleisölle shokkihoitoa tiistain kamppailun toisella puoliajalla.

Pyrintö oli saanut kavennettua pahimmillaan 15 pisteessä käyneen takaa-ajoaseman vain kahteen pisteeseen kolmannen neljänneksen lopulla, kun bosnialaistähti päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Kolme heittoa kaaren takaa, kolme onnistumista vain 66 sekunnin sisään. Eroksi 10.

Viimeisellä kympillä Sarcevic heitti vielä kolme kolmosta lisää. Viimeinen oli todellinen sydäntenmurskaaja, kun Pyrintö oli jälleen tullut viiden pisteen päähän.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaiselle Sarcevicin mahtiteot eivät tulleet yllätyksenä. Toiviainen valmensi Sarcevicia Kauhajoella vuodet 2014–17.

–Pari koreista oli sellaisia, että olisi pitänyt olla (211-senttinen Joonas) Caven puolustamassa, ettei Bojan olisi heittänyt yli, Toiviainen naurahti.

Pyrintö tasapainoili tiistaina turhautumisen ja kovan tsempin rajoilla. Välillä mainosaidat lentelivät Pyrintö-pelaajien jaloissa, mutta myös taistelua nähtiin.

Turhautuminen saattoi johtua paineiden lisäksi siitä, että joukkueen hyökkäyspelistä puuttuu flow'ta. Kaikki on tehtävä vaikeimman kautta. Vain repiminen ja raastaminen tuo tällä hetkellä tulosta, eikä se yksin riitä hyvin joukkueena pelaavaa Karhu Basketia vastaan.

–Meillä on vieläkin synkkiä hetkiä, jotka ovat todella synkkiä. Ja sitten, kun tulee hyviä hetkiä, se on kuin joku laittaisi valon päälle. Tasaisuus puuttuu. Tällaista ei saisi tässä vaiheessa kautta sattua, Pyrintö-kapteeni Antero Lehto sanoi.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Jaha, siis tarinassa kerrotaan Sarcevicin puolustamisesta. Ottelu kaatui juuri siihen. Bojanin vartijaksi tuupattiin peluri, jonka polvet ovat siinä kunnossa, että niillä liikutaan vain eteenpäin! Ei niillä voi puolustaa nopeajalkaista takamiestä.- Olipa valinta. Katse peiliin penkin päässä. Arpomallakin olisi tullut parempi osuma. Tuntui olevan rankkaa myös tehtävään arvotulla pelurille. Karmeita mokia!

  • Alakulma

    Onneksi Nokia voitti Joensuussa!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio