Liiga

KalPan italialaispuolustaja on yksi Liigan viihdyttävimmistä pelaajista – Sami Kapanen antoi synninpäästön pahasta virheestä

Mika Kanerva
KalPan italialaispuolustaja on yksi Liigan viihdyttävimmistä pelaajista – Sami Kapanen antoi synninpäästön pahasta virheestä

Sami Kapanen luotsaa KalPaa ensimmäistä kautta päävalmentajana.

Lauri LehtinenAamulehti

KalPan puolustaja Mathew Maione, 26, vaikuttaa Liigan runkosarjan avauspelien perusteella yhdeltä sarjan viihdyttävimmistä pelaajista.

Torontossa Kanadassa syntynyt, mutta myös Italian passin omistava Maione on voittanut urallaan niin Slovakian pääsarjan kuin ECHL:nkin puolustajien pistepörssin.

Viime kaudella hän juhli HC Banska Bystricassa Slovakian Extraligan mestaruutta. Kauden 64 peliä toivat tehot 13+53=66.

Maione on näyttänyt nopeasti kyntensä myös Suomessa. Hän osui ylivoimalla liigadebyytissään viime perjantaina Jukureita vastaan.

Tiistain Tappara-pelissä Maione näytti osaamistaan hyvässä ja pahassa. Toisaalta kanadan-italialaiselta nähtiin väkeviä, jopa uhkarohkeita, nousuja hyökkäyksiin, jotka onnistuivat tuottamaan Tapparalle vaikeuksia. Toisaalta Maione oli juuri se pelaaja ylivoimalla, joka menetti kiekon Tapparalle Jukka Peltolan viimeistelemässä voittomaalissa.

Myös muitakin puolustuspään heikkoja hetkiä nähtiin.

–Tykkään hänestä (Maionesta). Haluamme venyttää kuminauhaa siinä riskirajoilla. Toki valintojen pitää olla huolellisia ja nyt osui siinä mielessä huono peli. Se ei ollut meiltä ainoa huono sakkaus. Lankesimme siihen ansaan, että Tappara antaa keskustan, luo pussin ja antaa painetta siniviivalle. Koitimme sitä jankata, mutta olimme itsepäisiä, KalPan päävalmentaja ja hyökkääjiä peluuttava Sami Kapanen eritteli.

–Se on aina ongelma, jos alivoima työskentelee enemmän kuin ylivoima.

Tiistaina KalPa kärsi Peltolan tekemällä osumalla 0–1-tappion.

–Pelasimme ok, mutta emme riittävän hyvin. Mutta pelaamme peli kerrallaan, eikä yhdelle ottelulle saa antaa liikaa painoarvoa. Pyrimme pelaamaan niin, että tulos on seuraamus hyvästä suorittamisesta. Meillä oli hyvät hetkemme ja loimme riittävästi maalipaikkoja, mutta pelissämme ei ollut riittävää jatkuvuutta ja draivia, joita olemme hakeneet. Pelimme oli suojuoksua. Emme päässeet kiekolliseen nopeuteen kiinni. Silloin tulee Tapparaa vastaan hankalaa.

Mika Kanerva
Tappara-kapteeni Jukka Peltola karkasi KalPa-puolustaja Mathew Maionelta.

Tappara-kapteeni Jukka Peltola karkasi KalPa-puolustaja Mathew Maionelta.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    ”Maione on näyttänyt nopeasti kyntensä myös Suomessa. Hän osui ylivoimalla liigadebyytissään viime perjantaina Jukureita vastaan.”
    Ei osunut, vaan antoi syötön osumaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet