kolumnit

Kahden kullan jälkeen Tappara jäi hopealle, mutta sekin on saavutus, jonka 13 liigajoukkuetta ottaisi riemusta kiljuen vastaan

Kahden kullan jälkeen Tappara jäi hopealle, mutta sekin on saavutus, jonka 13 liigajoukkuetta ottaisi riemusta kiljuen vastaan

Kolumni: Jonkun ajan kuluttua savu laskeutuu – sen jälkeen Tapparassa voidaan analysoida kauden tekemisiä ja tuumata, että hyvinhän tämä taas meni.

Tapani SaloAamulehti

Tappara pääsi kuudennen kerran peräkkäin SM-finaaleihin. Se on erittäin kova suoritus.

Kahden peräkkäisen mestaruuden jälkeen käteen jäi tällä kertaa hopea. Vai pitäisikö sanoa ”vain hopea”?

Tapparan materiaalia hehkutettiin läpi kauden Liigan parhaaksi. Siltä se myös paperilla näytti.

Käytännössä kävi kuitenkin niin, että Kärppien kärkipelaajat olivat ratkaisuhetkillä parempia kuin Tapparan tähdet.

Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen, puolustajat Lasse Kukkonen, Jani Hakanpää, Shaun Heshka ja Miika Koivisto sekä hyökkääjät Julius Junttila, Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen olivat kukon (ei kukkosen) askeleen edellä Tapparan Kristian Kuuselaa, Henrik Haapalaa, Tomas Zaborskya, Sebastian Repoa, Otso Rantakaria, Mikko Lehtosta ja Niko Mikkolaa.

Tapparan kärkinimistä kapteeni Jukka Peltola ja Veli-Matti Vittasmäki pelasivat rautaisella tasolla, mutta kaksi oli liian vähän.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on saanut kehuja ihmisjohtamistaidoistaan, mutta Manner oli myös taktisesti vahva – askeleen edellä Jukka Rautakorven Tappara-valmennusta.

Tappara yritti pelata samantyylistä pelipaikatonta jääkiekkoa kuin Kärpät parhaimmillaan. Tapparan yritelmä jäi kuitenkin aavistuksen keskeneräiseksi.

Rautakorpi valmensi joukkueensa seitsemännen kerran finaaleihin, mutta vain kerran on tullut kultaa. Tällä kaudella ennakkoasetelmat olivat loistavasta materiaalista huolimatta haastavat. Jussi Tapolan johdolla Tappara vei kaksi kultaa peräkkäin. Rautakorven Tapparalla oli vain hävittävää.

Jonkun ajan kuluttua savu laskeutuu. Sen jälkeen Tapparan leiri voi analysoida tekemisiään ja tuumata, että hyvinhän tämä taas meni. Aina ei voi voittaa. Mestaruuden uusiminen on aina vaikeaa – kolmen mestaruuden voittaminen peräkkäin erittäin vaikeaa.

Hopea on erittäin kova saavutus. 13 liigajoukkuetta ottaisi sen vastaan riemusta kiljuen.

Tapparassa rima on kuitenkin niin korkealla, että hopea voi tuntua hetken aikaa happamalta,

Tapparan runko pysyy hyvin kasassa, joten joukkue voidaan jo nyt laskea yhdeksi ensi kauden suosikiksi.

Kärppien ryhmä sen sijaan hajoaa taivaan tuuliin, kun lähes kaksi kentällistä kärkipelaajia siirtyy muualle.


Lue myös nämä


Kommentit (16)

  • Nimetön

    Pidän jääkiekkoa ja yleensäkin kilpaurheilua erittäin turhana ilmiönä. Sijaistoiminto. Suhteettoman paljon tilaa mediassa.

  • Stadi

    Toukohousut sai hopeeta taas. Hopea on hävitty mitalli kiekossa. Jerekin sen voi teille kertoa!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio