Juventus eteni Mestarien liigan finaaliin — Huima nollaputki päättyi vihdoin

ANDREA DI MARCO
Juventus eteni Mestarien liigan finaaliin — Huima nollaputki päättyi vihdoin

Daniel Alves (vas.) tuuletti komeaa osumaansa avausjakson lopulla.

Mikko GyntherAamulehti

Italian suurseura Juventus eteni kahdeksannen kerran historiassaan Mestarien liigan ja sen edeltäjän Euroopan cupin loppuotteluun. Juventus voitti välierien toisessa osassa Monacon kotikentällään 2—1 (2—0) ja eteni finaaliin yhteismaalein 4—1.

Juventuksen maalit avausjaksolla viimeistelivät Mario Mandzukic 33. minuutilla ja Daniel Alves juuri ennen puoliaikaa. Mandzukic nosti paluupallon maalin läheltä maalin kattoon. Alvesin osuma oli komea. Monacon maalivahti Danijel Subasic purki kulmapotkun korkeana kaarena noin 20 metriin, josta Alves laukoi sen suoraan ilmasta alakulmaan.

Kansainvälisen läpimurtonsa tällä kaudella tehnyt vasta 18-vuotias hyökkääjä Kylian Mbappe päätti Juventuksen huikean nollaputken toisella jaksolla. Mbappe viimeisteli kuudennen maalinsa tämän kauden Mestarien liigassa 69. minuutilla.

Juventus oli pelannut Mestarien liigassa kuusi ottelua putkeen päästämättä maaliakaan. Sen nollaputki kesti kaikkiaan 690 minuuttia.

Juventus pelasi Mestarien liigan finaalissa viimeksi kaudella 2014—2015. Tuolloin se hävisi loppuottelussa Barcelonalle 1—3. Viimeksi Juventus on nostanut arvokkaimman seurajoukkuepystin ilmaan keväällä 1996, kun se voitti finaalissa Jari Litmase n tähdittämän Ajaxin. Ratkaisu syntyi tuolloin rangaistuspotkukilpailussa. Litmanen viimeisteli hollantilaisten ainoan maalin varsinaisella peliajalla. Juventus on voittanut Mestarien liigan ja Euroopan cupin kaksi kertaa.

Juventus kohtaa finaalissa joko Real Madridin tai Atletico Madridin, jotka kohtaavat keskiviikkona.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio