Jääkiekko

Tampere isännöi jääkiekon MM-kisoja vuonna 2022! Uusi Areena heti testiin

Suomi menetti vuoden 2021 MM-kisat yhden äänen erolla, mutta IIHF palkitsi Tampereen ja Helsingin myöhemmin perjantaina kokouksessaan.

Studio Libeskind
Tampere isännöi jääkiekon MM-kisoja vuonna 2022! Uusi Areena heti testiin

Studio Libeskindin havainnekuva Tampereen uudesta areenasta jääkiekkokäytössä.

Lauri LehtinenAamulehti

Tampere isännöi vuoden 2022 jääkiekon miesten MM-kisoja yhdessä Helsingin kanssa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti asiasta yksimielisesti perjantain kokouksessaan.

Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan Tampere toimii kisojen pääpelipaikkana.

Aiemmin perjantaina Suomi (Tampere ja Helsinki) hävisi yhden äänen erolla IIHF:n äänestyksen vuoden 2021 kisojen järjestämisestä. Voiton vei Latvian (Riika) ja Valko-Venäjän (Minsk) yhteishakemus äänin 54–53.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi äänestyspäätöksen jälkeen STT:lle, että Suomi saanee vuoden 2022 tai 2023 kisat ja saa itse päättää, kumman kisoista haluaa.

Järjestettäväksi tuli vuoden 2022 kisat, joka pidetään olympiavuonna. Aiemmin alkuvuodesta pidetään talviolympiakisat Pekingissä, mutta mikäli NHL-pelaajat eivät vuoden 2018 talvikisojen tapaan osallistu Kiinan mittelöihin, Tampereen ja Helsingin kisat saattavat vetää puoleensa mukavasti maailman parhaita pelaajia.

Tampere isännöi kisoja uudessa monitoimiareenassa, joka valmistuu nykyisten suunnitelmien mukaan Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen ensimmäisessä vaiheessa vuoden 2020 lopussa. Rakentamisen on määrä alkaa kuluvan vuoden 2017 syksyllä.

Areenan kapasiteetti on noin 13 000 katsojaa.

Tampereella on pelattu jääkiekon miesten MM-kisoja viisi kertaa aiemmin. Näinä kertoina pelipaikkana on ollut Hakametsän jäähalli, joka isännöi ensi kertaa kisoja vuonna 1965.

Suomi isännöi kisoja viimeksi vuosina 2012 ja 2013. Ruotsin kanssa pidetyissä yhteiskisoissa pelipaikkana oli Helsinki.

Ensi vuonna miesten MM-turnaus järjestetään Tanskassa, 2019 Slovakiassa ja 2020 Sveitsissä.

Naisten seuraavat MM-kisat järjestetään Suomessa 2019. Ensi vuonna naiset eivät pelaa maailmanmestaruudesta olympiakisojen takia.

Muokattu 16.18 ja 16.59: Tampereella on pelattu miesten MM-pelejä viidesti aiemmin, ei neljästi, kuten jutussa kerrottiin. Lisätty tietoja.


Lue myös nämä


Kommentit (15)

  • Nimetön

    Johan tätä on ainakin viisi vuotta ”rakennettu”. Nyt voidaan sitten hutiloida vauhdilla jotain kasaan. Tuo on aika iso rakennusprojekti ja pitäisi ottaa vielä huomioon aika paljon muitakin asioita, kuten liikenteen sujuvuus, kun täällä on joka paikka muutenkin remontissa. Onneksi Ratinan kauppakeskus saadaan valmiiksi, mutta sitä ympäröivät alueet taitavat olla vielä kesken tuon jälkeenkin. Kannatan kyllä kaupungin uudistamista, mutta täällä pitäisi olla elinkelpoinen ympäristö myös tälläkin hetkellä, eikä pelkästän silloin kun kaikki on valmista. Näin kapeaan väliin rakennettu kaupunki ei oikein kestä tällaista rakennustyömaiden määrää. Ei paljon keskustassa tee mieli asioida, kun on rumaa ja todella hankalaa liikkua. Taitaa olla jo nyt yritykset hätää kärsimässä.

  • Näkemiin vuonna 2027

    No nyt on sitten ”pakko” rakentaa kiireesti Kansi-Areena kolossi, kun kerran MM-kisat on sinne jo buukattu. Kaikki tärkeät pelit ja finaali pelataan tietty Hartwall-areenalla Hesassa. Onko kukaan muuten miettinyt tai ajatellut, miten täältä Pyynikin puolelta pääsee Tammelaan ja muualle itäpuolelle kaupunkia kaikkien näiden rakennustöiden aikana? Meinaan kun Ranta-Tampella on työn alla, Hämeenkadulla ratikkahässäkkä, rautatieaseman seutu ja Kalevantie Areenan takia myllerryksessä, Ratinan kauppakeskus vielä kesken.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio