Liiga

Jukka Rautakorpi vie tiistaina nälkäisen Tapparan Ouluun: "Kärpillä on draivi päällä – me luotamme neljän sylinterin voimaan"

Tappara vei runkosarjan keskinäiset ottelut Kärppiä vastaan 3–1.

Emil Hansson
Jukka Rautakorpi vie tiistaina nälkäisen Tapparan Ouluun: "Kärpillä on draivi päällä – me luotamme neljän sylinterin voimaan"

Kärpät pääsi juhlimaan lauantaina finaalipaikkaa kaadettuaan HIFK:n seitsemännessä välierässä 2–1. Radek Koblizek (vas.), Julius Junttila ja Charles Bertrand hyppäävät kaukaloon ilakoimaan.

Tapani SaloAamulehti

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi seurasi Kärppien ja HIFK:n seitsemättä yhteenottoa rauhallisena. Kärpät voitti tuiman väännön 2–1 ja eteni tiistaina alkaviin finaaleihin Tapparaa vastaan.

–Odotetunlainen seiskapeli. Molemmilla oli momentuminsa. Kärpät pääsi toisessa erässä johtoon ja keskittyi sitten johtonsa säilyttämiseen, Rautakorpi sanoi.

Tapparan luotsi ei lähtenyt tekemään syväanalyysiä Kärpistä, eikä muistelemaan Tapparan ja Kärppien aiempia klassikkokohtaamisia.

–Ei kannata menneisiin kurkkia. Molemmilla on uudet joukkueet ja uudet pelaajat. Finaalissa kohtaavat sarjan kaksi parasta.

Millainen joukkue Kärpät on?

–Hyvä ja luisteluvoimainen ryhmä. Totta kai kova, koska voitti runkosarjan.

Tappara katkaisi oman välieräsarjansa jo maanantaina pudotettuaan TPS:n jatkosta voitoin 4–0.

Sen jälkeen Tappara huilasi kolme päivää ja "tankkasi energiavarastoja täyteen". Kärpät joutui huhkimaan seitsemän peliä HIFK:n kanssa. Rautakorven mielestä lähtökohta tiistaina Oulussa pelattavaan ensimmäiseen finaaliin on Kärpille edullinen.

–Heillä on kova draivi päällä. Seitsemännen pelin voittaminen antaa tiettyä buustia. Kärpät on taatusti valmis pelaamaan tiistaina. Meidän pitää nyt huolehtia, että olemme itsekin valmiita silloin.

Mika Kanerva
Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi tietää, ettei valmennus saa enää tässä vaiheessa kautta hössöttää mitään ihmeitä.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi tietää, ettei valmennus saa enää tässä vaiheessa kautta hössöttää mitään ihmeitä.

"Ei kurkita tiistaita pitemmälle"

Jos finaalisarja venyy pitkäksi, etu kääntyy viikon levänneelle Tapparalle, vai kuinka?

–Ei kurkita yhtään edemmäs kuin tiistaihin. Sitä seuraavien pelien asioita ei kannata nyt miettiä.

Tappara vei runkosarjan keskinäiset ottelut Kärppiä vastaan 3–1. Oulussa Tappara hävisi marraskuussa 1–3 Kärpille, mutta haki 28. joulukuuta 3–2-vierasvoiton. Tampereella Tappara kaatoi Kärpät lokakuussa 2–1 ja maaliskuun alussa 5–1.

Oulussa on leveämpi kaukalo kuin Tampereella. Miten se pitää huomioida?

–Se on metrin tai puolitoista leveämpi. Totta kai se pitää muistaa. Me olemme keränneet koko viikon materiaalia tulevista vastustajista. Nyt pitää painaa enteriä Kärppien kohdalla ja keskityttyä oululaisjoukkueen analysointiin.

–Meillä on tältä kaudelta ihan hyviä kokemuksia Oulussa pelaamisesta. Heillä (Kärpillä) on se etu, että finaalit aloitetaan siellä, mutta jollain katsomossa tapahtuvilla asioilla ei ole enää niin merkitystä, kun finaaleja pelataan. Jos alkaa kotietuja miettiä, harhautuu väärille poluille.

Tappara on peluuttanut varsin tasaisesti neljää kentällistä pudotuspeleissäkin. Lisääntyykö joidenkin pelaajien kuorma, kun finaaleja pelataan?

–Ei, ideana on mennä tasaisella peluutuksella niin, että kaikki pysyvät tuoreina niin kuin tähänkin asti. Luotamme neljän sylinterin voimaan.

Mika Kanerva
Tappara vei runkosarjan keskinäiset yhteenotot Kärppiä vastaan voitoin 3–1.

Tappara vei runkosarjan keskinäiset yhteenotot Kärppiä vastaan voitoin 3–1.

"Nyt alkaa finaalielämä"

Tapparan valmennus kokoontuu varhain sunnuntaiaamuna Hakametsään.

–Mietimme mitä asioita kerromme pelaajille ja miten perustelemme pelaajille, miksi tietyissä tilanteissa tehdään tietyllä tavalla. Myös pelaajia kuunnellaan niin kuin on tähänkin asti kuunneltu. Olemme menneet pelaajajohtoisesti eteenpäin.

Pelaajat saapuvat myöhemmin aamupäivällä halliin harjoituksiin.

–Nyt, kun finaalivastustaja on selvillä, alkaa se finaalielämä. Pelaajien energiatasot on hinattu maksimiin, että on mistä ammentaa. Ei tässä muuten mitään kummia voi enää tehdä. Varsinkaan valmentajat eivät saa alkaa hössöttämään mitään ihmeitä. Pitää vain keskittyä hetkeen.

Lentäen Ouluun

Tiistaina Tappara matkaa lentäen Ouluun. Kiekko putoaa Raksilassa jäähän kello 18.30.

–Pelipäivinä ei saa stressata, vaan löytää sitä virtaa. Playoffeissa on tärkeintä, että pystyy koko ajan parantamaan omaa peliä.

Korjattu faktaan seitsemäs finaali 28.4 perjantaina, ei 27.4.

Näin finaaleja pelataan

Pelipäivät: tiistai 17.4 Oulu, torstaina 19.4. Tampere, lauantai 21.4. Oulu, maanantai 23.4. Tampere, tarvittaessa tiistai 24.4. Oulu, torstai 26.4 Tampere ja lauantai 28.4. Oulu.

Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Gary Stone

    Eivätkö Tapparan pelaajat ole saaneet ruokaa kun ovat nälkäisiä? Kärpät vie tämän sarjan 4-0.

  • Nimetön

    Eiköhän Tappara lähde täysillä ja polttaa vähän karstoja koneesta. Kun Tapparan kone lähtee kunnolla lentoon niin siinä ei pysy mikään jengi mukana.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio