Liiga

Jukka Rautakorpi innostui Tapparan esityksestä – äityi käyttämään yhtä hehkutussanaa lukuisia kertoja

Mika Kanerva
Jukka Rautakorpi innostui Tapparan esityksestä – äityi käyttämään yhtä hehkutussanaa lukuisia kertoja

Jukka Rautakorven luotsaama Tappara on ottanut kaksi voittoa ensimmäisestä kolmesta runkosarjan ottelustaan.

Lauri LehtinenAamulehti

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi, 53, oli silminnähden tyytyväinen omiensa esitykseen tiistain 1–0-voitossa KalPasta. Vaikka Tappara tekikin ottelun ainokaisen alivoimalla, se kykeni hallitsemaan peliä pitkiä pätkiä toisen erän alusta alkaen ja laadukas puolustuspeli sekä Dominik Hrachovinan torjunnat takasivat nollapelin.

Rautakorpi käyttikin ylistyssanaa huikea useampaan kertaan kuvaillessaan omiensa peliä.

–Oli huikea peli. Tietysti tunnelma oli alkuun loistava ja se varmaankin tunteisti meitä pelin alkuun. Emme pystyneet parhaimpaamme. Mutta aivan huikeat toinen ja kolmas erä. Pidimme kaverin poissa maalipaikoilta ja kamppailimme kovasti. Erittäin laadukas kiekkopeli, vaikkei maaleja tullutkaan kuin yksi, Rautakorpi hehkutti.

–Olen erittäin ylpeä, että osasimme pelata noin maalin johtoasemassa. Ymmärsimme kuinka paljon meidän piti laittaa likoon. Nämä pelit ovat isoja kasvun paikkoja joukkueelle. Luulen, että moni pelaaja sai tänään metrejä lisää kasvuunsa. Pelasimme huikeasti kimpassa.

Ottelun ykköshahmo oli Tappara-kapteeni Jukka Peltola. Ennen kamppailua Peltola liittyi kaikkien aiempien kahdeksan Tapparan mestarikapteenin joukkoon nostamaan tuoretta mestaruusviiriä Hakametsän kattoon.

Pelin toisessa erässä laituri näytti sisukkuuttaan alivoimalla. Peltola oli riistämässä kiekkoa KalPa-puolustaja Mathew Maionelta. Näin Peltola karkasi läpiajoon, eivätkä Maionen voimakkaat estelyt auttaneet.

Peltola punnersi kiekon maalin kattoon ja tuuletti pelin voittomaaliksi jäänyttä osumaa.

–Se oli tämän ottelun arvoinen maali. Työmiehen maali, jossa Peltola pisti itsensä likoon paineen alla. Huikea juttu, Rautakorpi kuvaili.

Jos Tapparan esityksestä on jotain kritisoitavaa etsittävä, se on hyökkäysalueen viimeisten ratkaisujen suoraviivaisuus. Toki paristakin näyttävästä syöttökuviosta olisi voinut syntyä todellinen highlight-maali.

Tapparan suoraviivaisuutta ilmensi juuri kapteeni Peltola, joka laukoi kaikkiaan neljään kertaan.

–Vähän pomppuinen jää ehkä noissa maalipaikoissa, Rautakorpi tuumi.

Tappara sai KalPa-pelissä myös huonoja uutisia. Juuso Riikolan vanhan liiton lonkkataklaus satutti Tappara-hyökkääjä Joona Luotoa, joka poistui tuskissaan kaukalosta. Nuoren lempääläläisen tilanteesta Rautakorpi ei pelin jälkeen hiiskunut.

Päävalmentaja kuitenkin kertoi, että kokenut sentteri Jan-Mikael Järvinen palaa näillä näkymin riveihin lokakuussa.

Tappara kohtaa kauden neljännessä runkosarjan ottelussaan KooKoon ensi lauantaina Hakametsässä.

Pelin päällikkö -valinta Tappara–KalPa-ottelussa:

 


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Onneksi Ilves peruutteli pisteet Lappeenrantaan, ja maalejakin tuli tuntiin peräti viisi, laukauksia en viitti kyllä nyt laskea. Veikkaan että tämä tuo katsojia. Ei siis Ipan pisteiden menetys ja tappio vaan se häikäisevä tyyli, jolla ne yleensä tulevat – very funny.

  • Nimetön

    Ottatukka-Jukalle vaan sellaisia terveisiä että vaikka itse olet innoissasi ” loistavasta pelistä” ja 3 pisteestä niin vastustaja kuitenkin ampui 30 kertaa ja Tappara 20 kertaa ja ottelussa tehdään 1 maali tunnin aikana niin ei tämä kyllä katsojia hallissa lisää. Ja kun piti olla loppu se vanha vähämaalinen viivelähtö ja peruuttelupeli) Not funny

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio