Kolumni

Jopon koris: TP:n ja BC:n syksy: Ei ihan, mutta melkein

Jopon koris: TP:n ja BC:n syksy: Ei ihan, mutta melkein
Jorma Pokkinen

Jos Matti Nykänen pelaisi koripalloa Tampereella tai Nokialla, tarjolla olisi taas Nykäs-helmi: Ehkä onnistuin, ehkä en. Sellainen syyskausi. Välillä sujui, usein ei. Vuodenvaihteen kaksoispeleistä pitäisi nyt lukea, mitä tinat näyttävät keväästä.

Pyrintö pelasi aika ajoin kuin Pyrintö parhaimmillaan. Etenkin marraskuussa (6 peliä, 5 voittoa) uusi päävalmentaja Sami Toiviainen sai pari kautta harhailleeseen joukkueeseen kipinää. Mitä tästä voisi vielä tullakaan!

Ei hioutunut joulukuuksi timanttia. Romahdus Vilpasta ja haluttomuus Katajaa vastaan muistuttivat ikävästi alkukauden tappioista Korisliigan taapertajille Uudenkaupungin Korihaille ja Lapuan Kobrille. Pelit pitää pelata, ei vain luulla.

Pyynikin poikien alkukauden onnistujat ovat koritilaston kärki Brian Asbury ja omat kasvatit Osku Heinonen ja Topias Palmi. Sen sijaan Devonne Giles ja Kenneth Manigault kaipaavat nyt piristävää siri-piriä tai valmentajien vahvasanaista mentorointia.

BC Nokia jatkoi tuttua Juu-ei-uusi jenkki -leikkiä. Kuningas-Labo pelastettiin Euroopan mutasarjoista. Tuorein hankinta, takamies Devoe Joseph on valtamerentakaista maailmaa nähnyt muun muassa Espanjassa, Kreikassa, Israelissa ja Turkissa. Vuosikymmen sitten Joseph oli 19-vuotiaiden nuorten MM-kisojen paras pistemies. Meriittejä riittää, mutta pitäisikö niillä ansioilla pelata mieluummin NBA:ssa kuin Nokialla?

Nokian marraskuu oli synkkä (vain yksi voitto) ja joukkue ajautui kriisiin. Päävalmentaja Ville Tuomisen tanskalaiskaverit saivat syyt, mutta hurlumhei-tyyli oli vähintään yhtä syyllinen. Vincent Council 6,7 koriin johtaneiden syöttöjen keskiarvolla osoitti, että jenkkilotossa voi onnistuakin. Pitkän tähtäimen projektissa vieraiden varaan rakentaminen on vain aina onnenpeliä.

Korisliigan sarjataulukko on jokseenkin odotettu. Salo jyrää, liekki palaa. Kouvot pelaa tiukasti kärkipaikoista. Seagulls tekee ihmeitä ilman marraskuussa loukkaantuneita maajoukkuemiehiään Tuukka Kottia ja Antti Kanervoa. Toiviaisen opein jatkanut Kauhajoki hiipii hiljaa kärkinelikkoon.

Pyrintö ja BC Nokia pelaavat nyt vielä ynnä muuta-osastossa. Otteet ailahtelevat liikaa. On kuin sään kanssa: Pienikin muutos parempaan tuntuisi tässä loskassa reilulta loikalta kohti kauniimpaa kevättä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio