Kolumnit

Jopon koris: Kevään mestari on jo selvillä – Välieristä tulee Balkanin poikien jäsentenväliset

Jopon koris: Kevään mestari on jo selvillä – Välieristä tulee Balkanin poikien jäsentenväliset

Kolumni: BC Nokian ja Karhu Basketin menestys kypsyi samasta syystä – vaihdettiin vieraspelaajia.

Jorma Pokkinen

Korisliigan tämän kevään mestari on jo selvillä. Sankka joukko pirkanmaalaisia ja pohjalaisia asiantuntijoita tietää jo nyt, että välieräparin Kauhajoen Karhu Basket – BC Nokia voittaja hankkii mestarilippikset. Teoriassa kaikki siis yksinkertaista.

Viikolla alkavissa välierissä mielenkiintoista on kahden Balkanin pojan vertailu. Nokia luottaa Laboon, 207-senttiseen serbiinsä Dragan Laboviciin. Karhun pelin sielu on 190-senttinen pelintekijä, Bosnia-Hertsegovinasta jo vuonna 2006 Suomeen kotiutunut Bojan Sarcevic.

Labovic tekee töitä kentällä hitaasti, harkitusti ja taitavasti. Kolmen pisteen heitot osuvat, levypallot tarttuvat, syötöt löytävät omat. Ammattilaisuransa aikana 14 seuraa kiertäneen serbin heikkous on jaksaminen. Jo välieräpaikan varmistaneessa vierasottelussa Joensuun Katajaa vastaan näki, etteivät 115:ta kiloa kuljettavat jalat tikanneet enää kuin Usain Boltilla.

Bojan Sarcevic pelasi jo A-juniorina Uudenkaupungin Korihaissa. Liigaa hän on pelannut suomalaispelaajan statuksella myös Kotkassa ja nyt Kauhajoella. Kolmosten osumisprosentti on uskomaton. Pelinjohto sujuu. Valmentaja Jussi Laakso on vahvistanut hermokontrollia. Tarvitaan Pyrinnön Lassi Kilpisen kaltainen takiaispuolustaja horjuttamaan pelihuumoria. Nokian mahdollisuus on Niko Mattila.

BC Nokia ja Karhu Basket olivat kevään joukkueita. Kumpikin venytti voittosarjojaan ja nosti kierros kierrokselta sijoitustaan. Kummankin menestys kypsyi samasta syystä – vaihdettiin vieraspelaajia. Karhua edusti kauden mittaan kahdeksan ulkomaalaista. Nokialle alkoi päivä paistaa, kun Labovic ja Devoe Joseph korvasivat yhden jenkin ja kaksi tanskalaista tusinamiestä.

Toisessa välieräparissa suursuosikki Salon Vilpas mittaa Helsingin herrojen Seagullsin. "Varman" mestarin Salon kausi synkkeni, kun Teemu Rannikko loukkaantui loppukaudeksi. Seagulls puolestaan on saanut vähitellen miehistönsä terveeksi. Otteluparin voittajan osa on kova – vastaan finaalissa tulee varma mestari ilman lainausmerkkejä. Iloitkoot siis vielä ja nyt.

Kirjoittaja on Aamulehden entinen päätoimittaja.

Muokattu 15.31: Korjattu Devoe Josephin sukunimi oikeaksi.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Koripallon ongelmana yleisömäärien kasvattamisessa on se, että joukkueiden peli on niin vahvasti alati vaihtuvien ulkomaalaisten vahvistusten varassa. Kotimaisia sankaritarinoita syntyy liian vähän ja sellaisia oman kylän poikia, joita tultaisiin laajemmin katsomaan, ei juurikaan ole.

    Koripallon yleinen taso kotimaassa on edelleen liian heikkoa. Osasyy on juuri siinä, että joukkueiden on helpompaa ostaa ”Bronxista” avainpelaajat ja vaihtaa näitä kesken kauden, jos homma ei suju. Kotimaiset nuoret saavat jämäminuutit.

  • Pitkäjänteistä?

    Meidän vieraspelaajat on parempia kuin teidän vieraspelaajat. Oman kylän pojat istuu penkillä tai pelaa pleikkaa kotona. Ei kiinnosta enää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio