Kolumnit

Jopon koris: Jumbot on ajettu nyt asemiin

Jopon koris: Jumbot on ajettu nyt asemiin
Jorma Pokkinen

BC Nokia teki sen, mitä jo osattiin odottaa. Osakeyhtiön johto etsi kilotavaraa korin alle ja löysi uuden vanhan. Kahden kotiutetun tanskalaisen palkoista saatiin yksi tukevampi tilipussi. Kun Dragan Labovic nuuhkaisi sitä, Makedonian KK Karpos Sokolin denaarit vaihtuivat Nokian euroihin.

207-senttiseen, 115 kilon jumbojettiin liittyy Nokialla menestys. Serbivalmentaja Oliver Vidinin hankkima maanmiehensä oli tärkein pala BC:n pronssijoukkueessa. Labo sytytti, väritti, tulistui, innosti ja herätti fanit. Muistot ovat mitalisia, nykytodellisuus paljastuu pian.

Korisliigan kärkijoukkueet ovat palkanneet keskushyökkääjikseen, senttereiksi pelimiehiä. Jumbo korin alla antaa mahdollisuuden voittaa. Ilman pituutta, hartioita ja riittäviä kiloja on vaikeampaa. Hyökkäyksiin tulee mahdollisuuksia. Puolustuksessa torni on pelote: Älä tule toimistooni! Pyrinnössä muistellaan yhä haikeudella korivahti Antti Nikkilän aikoja.

Isot pelaajat ovat kalliimpia kuin pienet. Joukkue saattaa odotella kärsivällisesti uuden vuoden yli löytääkseen ratkaisuvaiheisiin lisää pituutta ja voimaa. Joskus onnenkantamoinen osuu.

Salon Vilpas osui jo kauden alusta. Aaron Jones valittiin lokakuun pelaajaksi. 206-senttinen Jones nauttii Teemu Rannikon syötöistä ja on sitä parempi, mitä tiukempi peli. Kahden jatkoajan venyttämässä kärkiottelussa Kouvoja vastaan Jones teki 33 pistettä ja kaapi 23 levypalloa. Jos Jones puuttuu, Vilppaan peli puutuu.

Kauhajoen Karhubasket naarasi marraskuun lopussa tutun 208-senttisen Greg Magnanon. Peliin tuli heti uusi liekki. Yli puolen tunnin peliajalla Magnano teki edellisellä Karhu-kaudellaan keskiarvot 16,9 pistettä, 10,5 kevypalloa. Laatupelaajan luvut.

Kouvolan Kouvoillakin on tuttu tankkeri. Kehonrakentajaksi kelpaava 201-senttinen Thomas Gipson III jyrää voimalla puolisen tuntia tehokkaasti: Kaksinumeroiset pisteet ja levypallot. Koria vahtii todellinen monsteri.

Pyrinnön päävalmentajan Sami Toiviaisen luottomies jo Kotkassa ja Kauhajoella oli 209-senttinen Devone Giles. Alkukausi Tampereella on ollut vaisu: Vajaa parikymmentä minuuttia peliaikaa, tilastot kilpailijoiden senttereitä heikompia. Kohta 35-vuotiaalla Gilesillä on varaa parantaa, koska Wikipedian mukaisesti hän on "Tasaisen varma pelaaja." Muuten Pyrintö on pulassa.

Kotimaiset korinaluspelaajat tuppaavat jäämään vieraiden varjoon. On kuitenkin Kottia, Dolencia, Vanttajaa, Heinosta... Laatumiehiä ihan jokainen. Dragan Labovicin syksyn taso jää avauspelissä mittaamatta Suomen parasta mörköjen puolustajaa Tuukka Kottia vastaan. Kotti on loukkaantunut.

Aloittaa Labovic miten tahansa, niin yksi päävalmentaja Ville Tuomisen toive varmasti toteutuu: Labo -T-paitojen myynti Nokialla moninkertaistuu taas.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio