EM-Yleisurheilu

Jopa 92-vuotias isoäiti oli Berliinissä kannustamassa kovia kokenutta espanjalaisjuoksijaa – mikään ei auttanut, mitali jäi sadasosan päähän

CHRISTIAN BRUNA
Jopa 92-vuotias isoäiti oli Berliinissä kannustamassa kovia kokenutta espanjalaisjuoksijaa – mikään ei auttanut, mitali jäi sadasosan päähän

Espanjan Bruno Hortelano kaatui maaliviivan jälkeen 200 metrin juoksun loppukilpailussa.

Tapani SaloAamulehti, Berliini

Espanjalaisjuoksija Bruno Hortelano oli yksi seuratuimpia juoksijoita MM-kisojen 200 metrin finaalissa myöhään torstai-iltana.

Hortelano oli vajaat kaksi vuotta sitten autokolarissa, jossa hän loukkasi pahasti kätensä. Koko ura oli vaakalaudalla.

Hortelanon oikean käden kämmen vaatii kymmenien leikkausten sarja ennen kuin se saatiin sellaiseen kuntoon, että uran jatkuminen huipputasolla oli mahdollista.

Kaksi vuotta sitten Amsterdamissa Euroopan mestaruuden voittanut Hortelano palasi radoille tänä vuonna.

Paluu oli loistokas. Hän juoksi muun muassa Espanjan mestaruuskisoissa heinäkuussa uuden Espanjan ennätyksen 20,04 200 metrillä. Espanjalaismedia nimesi Hortelanon paluun maailman huipulle ihmeeksi.

Berliiniin Hortelano saapui puolustamaan mestaruuttaan. Tukijoukot olivat kovat. Espanjalaismedian mukaan Hortelanon koko perhe 92-vuotiasta isoäitiä myöten saapui kannustamaan suvun ylpeyttä Berliiniin.

Hortelano juoksi erinomaisesti 200 metrin loppukilpailussa. Hän jäi vain sadasosan nimissään olevasta Espanjan ennätyksestä, mutta mitaliin se ei riittänyt. Ero jäi minimalistisen pieneksi. Britti Nathaneel Mitchell-Blake otti hopeaa ajalla 20,04. Sveitsin Alex Mitchell hävisi hänelle kuusi tuhannesosaa ja otti pronssia.

Hortelano hävisi hopean ja pronssin yhden sadasosan erolla ajallaan 20,05.

Euroopan mestaruuden vienyt Turkin Ramil Gulijev paineli hirmuajalla 19,76 ylivoimaiseen voittoon.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio