NHL

Jaromir Jagr lähtee NHL:stä – hurjia sijoituksia NHL:n tilastoissa kautta aikain

Jeff Mcintosh
Jaromir Jagr lähtee NHL:stä – hurjia sijoituksia NHL:n tilastoissa kautta aikain

Jaromir Jagr (oik.) pelasi Calgary Flamesin paidassa 22 ottelua tehoin 1+6=7.

Lauri LehtinenAamulehti

Tshekin kiekkolegenda Jaromir Jagr, 45, on saattanut pelata uransa viimeiset NHL-ottelun. Hänen seuransa Calgary Flames siirsi hänet niin sanotulle waivers-listalle, jolta muut NHL-seurat olisivat kyenneet poimimaan hänet joukkueeseensa.

Kun näin ei käynyt, Jagr suuntaa pois NHL:stä. TSN:n kokenut kiekkotoimittaja Bob McKenzie tviittasi, että mitä todennäköisimmin Jagr pelaa kuluvan kauden kattavan sopimuksensa loppuun kotimaassaan HC Kladnossa.

HC Kladno on hyökkääjätaiturin kasvattiseura. Lisäksi Jagr on seuran presidentti.

Jagr lähti Tshekin pääsarjassa pelanneesta Kladnosta kauden 1989–90 jälkeen ensimmäistä kertaa NHL:ään. Tuon jälkeen Jagr palasi kotiin kolmesti aiemmin NHL:n työsulkukausien aikana. Nyt edessä on paluu numero neljä. Kladno pelaa nykyisin Tshekin kakkostasolla.

Vaikka kaksi Stanley Cupia, olympiakultaa ja maailmanmestaruuden voittanut Jagr ei enää palaisi NHL:ään, mikä lie todennäköistä, hän on yksi NHL:n kautta aikain suurista. Tämä käy hyvin ilmi alta löytyvästä tilastokatsauksesta, jossa on käyty läpi Jagrin sijoitukset NHL:n kautta aikain tilastoissa.

Jaromir Jagr NHL-historiassa

Ottelut: 1733 (kautta aikain 3:s)

Maalit: 766 (3:s)

Syötöt: 1155 (5:s)

Pisteet: 1921 (toinen)

Plusmiinus: +322 (23:s)

Jäähyt: 1167 (283:s)

Laukaukset: 5637 (toinen)


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio