Leijonat

Jääkiekon MM-kisoissa on nähty poikkeuksellisia rökäletappioita – syytä Sebastian Ahoa, Mikko Rantasta ja Connor McDavidia

Jääkiekon MM-kisoissa on nähty poikkeuksellisia rökäletappioita – syytä Sebastian Ahoa, Mikko Rantasta ja Connor McDavidia

Kommentti: Käynnissä olevissa jääkiekon MM-kisoissa on nähty hurjia tasoeroja. Miksi?

Lauri LehtinenAlma Media

Suomi 23–2, Venäjä 20–0 ja Kanada 21–6. Jääkiekon MM-kisojen kärkimaiden maalierot ovat olleet historiallisen kovia, kuten Alma Media kertoi keskiviikkona. Turpasaunat ovat seuranneet toistaan.

Moni on syyttänyt asiasta "liian suurta" joukkuemäärää. 16 maan MM-kisoja on kuitenkin pelattu jo 20 vuotta putkeen ja jostain syystä juuri nyt on nähty aiempaa isompia tasoeroja. Miksi?

Maalikarkeloiden kärkimaita yhdistää se, että heidän parhaat pelaajansa ovat hyvin nuoria. Suomen, Venäjän ja Kanadan top 3 -pistemiesten keski-ikä on 23,8 vuotta. Jos listalta otetaan pois Venäjän 39-vuotias taikuri Pavel Datsjuk, keski-ikä laskee 21,9:ään.

Mainitun yhdeksän pisterohmun joukossa on Datsjukin lisäksi KHL:n 21-vuotias sensaatio Kirill Kaprizov. Muut ovat moderneja ja kirkassilmäisiä NHL-tähtiä, jollaiseksi Kaprizov on matkalla.

NHL on korostanut sääntötulkinnoissaan nopeuden ja taidon merkitystä. Tämä näkyy nuorissa NHL-tähdissä, jotka ovat edeltäjiään nopeampia, taitavampia ja kuin omimmillaan isoissa MM-kaukaloissa. Tämä on havaittavissa myös Suomen joukkueesta, jonka sisäisen pistepörssin kärkikolmikko Sebastian Aho (21 vuotta) – Teuvo Teräväinen (23) – Mikko Rantanen (20) pelaa tasolla, jota ei usein ole Leijonissa nähty.

Suomalaiskolmikon, Kaprizovin, Connor McDavidin ja Mathew Barzalin kaltaiset nuorukaiset ovat todellisuudessa murskavoittojen takana.

Niin pitkään, kun suurmaat saavat MM-kisoihin roppakaupalla nuoria ja nousevia NHL-tähtiä, rökäletappioita nähdään. En lähtisi etsimään asiaan jotain väkinäistä "ratkaisua". Enemmänkin kannattaa vain nauttia taitureiden osaamisesta ja upeista suorituksista.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio