Jääkiekko

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja: Tampereen MM-kisoihin voi tulla NHL-pelaajien vyöry

Tiina Somerpuro
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja: Tampereen MM-kisoihin voi tulla NHL-pelaajien vyöry

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on Tampereelta kotoisin.

Tapani Salo

Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan mielestä Suomelle ja Tampereelle ei käynyt huonosti, vaikka se hävisi kamppailun vuoden 2021 MM-kisaisännyydestä, ja saa järjestettäväkseen vasta MM-kisat keväällä 2022.

–Jos on kisassa mukana ja häviää, niin ainahan se harmittaa, mutta nyt on niin paljon liikkuvia osia, että vasta 2022 kisojen jälkeen tiedetään, kumpi oli parempi vuosi kisat järjestää, Nummela sanoo

Liikkuvilla osilla Nummela tarkoittaa muun muassa NHL:n työehtosopimusta, joka loppuu 2020.

–Jos NHL:ssä tulee työtaistelu, joka estää pelaamasta osan kaudesta 2020–2021, se voi tarkoittaa sitä, että MM-kisoissa ei ole mukana yhtään NHL-pelaajaa keväällä 2021.

Sehän olisi kisajärjestäjille huono asia, sillä NHL-pelaajat ovat tärkeässä osassa kisoja markkinoitaessa. Mahdollinen työtaistelu voisi pitkittää NHL:n runkosarjakautta niin, että NHL-pelurit eivät ehtisi MM-kisoihin. Näin kävi vuonna 1995, jolloin MM-kisoissa ei ollut NHL-pelaajia.

Vuonna 2022 kauden ohjelmassa ovat myös olympiakisat, joissa ei välttämättä nähdä NHL-pelaajia.

–Jos NHL-pelaajat eivät ole olympiakisoissa, heitä voi tulla kevään 2022 MM-kisoihin paljonkin, Nummela aprikoi.

Tampereen uusi areena valmistuu näillä näkymin jo syksyllä 2020.

– Siinä olisi jäänyt seitsemän tai kahdeksan kuukauden marginaali vuoden 2021 MM-kisojen alkuun. Jos hanke jostain syystä menisi kuitenkin pitkäksi, Suomen kisoihin 2022 jää vuoden ja kahdeksan kuukauden marginaali, joka kestää kyllä joitain viivytyksiäkin, Nummela miettii lisää hyviä syitä, miksi kevät 2022 on hyvä aika Tampereen MM-kisoille.

Nummela on erittäin tyytyväinen Jääkiekkoliiton ja Tampereen kaupungin yhteistyöhön MM-kisojen hakemisessa.

– Nähtyä paremmin ei yhteistyö voisi toimia. Siitä kiitos Perttu Pesälle ja muille Tampereen kaupungin puolelta hankkeessa mukana olleille.

Nummela on itsekin Tampereelta kotoisin. Hän uskoo MM-kisojen tuovan kaupungille paljon hyvää.

–Tampere saa kisojen myötä paljon näkyvyyttä. Kisat tuovat myös kaupunkiin paljon turisteja ja sitä kautta kassavirtoja.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Olli Kutsa

    Toi on melkoinen arvoitus vuosi kisajärjestäjälle. Änäri voi päästää pelaajat Olympia kisoihin silloin, jolloin MM kisat jää piirikunnallisiksi. Toki vuonna 2022 voi toistua 30vuotta(-92) sitten tapahtunut ihme. Edelleen olen sitä mieltä, et MM kisat vois pitää parittomina vuosina, Olympialaiset ja Canada-cup parillisina.

  • Mr bisse

    Liput halvimmillaan 58eur ja popparit 8eur ja olut 12eur. Tämä on tieto

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio