Intialainen pesäpalloilija herätti buumin – Suomalaiset suunnittelevat jo eläkepäivien viettoa Intiassa valmentaen

Intialainen Narender Kumar innostui pesäpallosta YouTube-videoiden kautta ja tuli Tampereelle oppiin. Nyt mies pelaa suomensarjan ottelun Turku-Pesiksen riveissä ja kaavailee kotimaahansa superpesisliigaa.

Petri Huhtinen / Aamulehti
Intialainen pesäpalloilija herätti buumin – Suomalaiset suunnittelevat jo eläkepäivien viettoa Intiassa valmentaen

Narender Kumar on villinnyt sekä suomalaisen että intialaisen pesäpalloväen.

Noora TakamäkiAamulehti

Intialainen Narender Kumar tuli Tampereelle huhtikuussa. Hän pääsi treenaamaan Manse PP:n eri joukkueiden kanssa ja debytoi miesten maakuntasarjassa, maan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla toukokuussa.

Baseball- ja krikettitaustainen Kumar herätti kovalla heitollaan suomensarjaa pelaavan Turku-Pesiksen huomion. Mies pelaa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla lauantaina 17.6. Lupa pelaamiseen heltisi Pesäpalloliiton erikoispäätöksellä.

Oppeja Intiaan

Turun visiitti on lyhyt. Kumar palaa takaisin kotimaahansa Intiaan jo ensi viikolla. Manse PP:n edustuksen puheenjohtaja Juha Antikainen olisi pitänyt miehen mielellään Tampereella pitempäänkin.

–Henkilökohtaisesti pitäisin hänet mieluusti täällä, mutta Intian toiminnan kannalta on hyvä, että hän palaa kotiin. Tätähän tehdään pääasiassa siksi, että saadaan Intian pesäpalloa eteenpäin, Antikainen kertoo.

–Pelaajana hän on kohtalaisen hyvä ja kehittyy koko ajan. Olisi varmasti kehittynyt vieläkin enemmän, jos olisi pelannut koko kesäkauden täällä.

Kumarilla on 90 päivän viisumi, joten hän suuntaa Intiaan pysyvästi. Ennen kotiin paluutaan hän viettää muutaman päivän Tampereella. Turkuun hän saapuu vielä kertaalleen yhdessä Intian maajoukkueen kanssa, kun kaupungissa pelataan heinäkuun 20.-24. pesäpallon World Cupin kisat.

Haaveissa stadion ja superpesisliiga

Puheenjohtaja Antikainen tietää kertoa, että Intian omalla pesäpallotähdellä on suuria suunnitelmia.

Delhistä kotoisin oleva mies suunnittelee perustavansa kotikaupunkiinsa koulujen välisen sarjan, joka toimisi paikallisella tasolla.

Koko maahan hän kaavailee Intian superpesisliigaa eli Indian Premier Leagueta. Siinä 17 maakuntajoukkuetta kisaisi toisiaan vastaan.

Kolmas taso, jolla Kumar aikoo intialaisen pesäpallon laittaa nousuun, on opetus. Hän suunnittelee vievänsä Suomessa kerättyjä oppeja maakuntatasolla pelaaville joukkueille.

–Lisäksi Kumarilla on suunnitteilla rakennuttaa iso pesäpallostadion. Isosti unelmoimisessa olisi meilläkin täällä opittavaa, Antikainen naurahtaa.

"Paljon mahdollisuuksia"

Intialaisen matka on tuonut mukavan piristysruiskeen suomalaisen pesäpallon alemmille sarjatasoille.

–Kumarin vierailusta on syntynyt paljon hyvää. Muutamat vapaaehtoiset seurat ovat ilmoittaneet, että olisivat valmiita ottamaan tällaisia suojatteja vastaan. Ja muutama yksittäinen henkilö on puhunut siitä, että voisi lähteä Intiaan viettämään eläkepäiviään ja siinä sivussa valmentamaan pesäpalloa. Tässä on paljon mahdollisuuksia, Antikainen kertoo.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio