Indonesian mies kiiti pikamatkan kultaan – Lalu Muhammad Zohri oli pakahtua onnesta Ratinassa

Välierä oli jo ennen tulevasta: Zohri paransi toistamiseen maansa ennätystä ja voitti Indonesian ensimmäisen yleisurheilun MM-mitalin.

Mika Kanerva
Indonesian mies kiiti pikamatkan kultaan – Lalu Muhammad Zohri oli pakahtua onnesta Ratinassa

Latu Muhammed Zohri polvistui voitettuaan 100 metrin mestaruuden.

Yrjö KaresAamulehti

Välieräaika 10,24 osoittautui enteeksi tulevasta. Indonesian Lalu Muhammed Zohri sai välierän kakkostilasta sytykkeen todelliselle pommille, joka purkautui alle 20-vuotiaiden satasen finaalissa.

Finaalin aika 10,18 sai miehen lähes pakahtumaan onnesta. Maan ennätys ja MM-kulta olivat jotakin sellaista, mihin hän ei aluksi voinut uskoa.

– Olen niin onnellinen tästä. Seuraavaksi haluan voittaa mielimatkani Aasian mestaruuskisoissa, jotka järjestetään kotimaassani elokuussa, 1. heinäkuuta 18 vuotta täyttänyt Zohri kertoi.

Zohrin jälkeen muut palkintosijat napsivat Yhdysvaltojen sprintterit Anthony Schwartz ja Eric Harrison samalla ajalla 10,22. Tuhannesosien vertailussa Schwartz oli nopeampi.

Välierissä Schwartz juoksi ajan 101,9. Ruotsalainen Henrik Larsson voitti yhden välierän ajalla 10,22, mutta loppukilpailussa hän pyrähti enää aikaan 10,28 ja kuudenneksi.

Larsson juoksee lähes varmasti Ratinassa satasen uudestaan elo-syyskuun taitteessa Suomi–Ruotsi-maaottelussa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio