Liiga

Ilvestä kurittanut Henrik Haapala väisteli kysymystä loukkaantumisista, ketjukaveri yhtä hymyä: "Kuin olisi saanut vanhan leikkikaverin takaisin"

Tähtihyökkääjän paluu Liigaan ja Tapparaan sujui tehokkaasti, kun kirvespaidat ottivat 3–2-voiton voittomaalikisassa.

Mika Kanerva
Ilvestä kurittanut Henrik Haapala väisteli kysymystä loukkaantumisista, ketjukaveri yhtä hymyä: "Kuin olisi saanut vanhan leikkikaverin takaisin"

Henrik Haapala oli kauden viimeisen paikallispelin hahmo. Maali varsinaisella peliajalla ja osuma voittolaukauskisassa olivat hienoja työnäytteitä hyökkääjältä.

Pekka AaltoAamulehti

Tämä on nähty ennenkin Hakametsässä. Henrik Haapala valaisee kaukalon ja joutuu median tenttiin. Kun Haapalalta kysytään Haapalasta, miehen katse hakeutuu lattiaan.

Mikään ei ole siis muuttunut puolen vuoden Amerikan reissun aikana. Siksi on kaivettava esiin suunnitelma b.

Kristian Kuusela, mitä mieltä olit Haapalan paluupelistä?

–Hyvin hän pelasi, tai pelasimme. Kyllähän se oli vähän niin kuin olisi saanut vanhan leikkikaverin takaisin, Kuusela riemuitsi.

Kultakypärä tietää tarkkaan, mitä ajatuksia Haapalan päässä liikkuu tällä hetkellä. Viime kaudella Haapala oli Tapparan ykköstähti, kun Kuusela paukkasi paikalle kesken kauden KHL:stä.

–Se oli itselleni kova paikka. Ei pelillisesti, mutta henkisesti. Kun hyppää liikkuvaan junaan, sitä varoo, ettei heilauta joukkueen hierarkiaa. Nyt pystyn omalla kokemuksellani auttamaan Henkkaa.

Näin Haapalan ilta sujui: "Tuollaisia pelaajia ei monta ole"

 

Kaksikko paahtoi paikallispelissä samassa ketjussa, jonka keskellä työskenteli Matti Järvinen. Vitja oli vaarallinen ja laiturien kemia näkyi kauas. Aika näyttää, onko heidän paikkansa samassa tulosyksikössä.

Haapala ja Kuusela pelaavat samanlaista jääkiekkoa. Joskus sellainen kantaa ketjua huippusuorituksiin, toisiaan samanlaiset pelaajat vievät hapen toisiltaan.

Tapparan valmennus joutuu miettimään sitäkin, miten saada Sebastian Revon ja Markus Nenosen laukauksista kaikki irti. Vielä on aikaa tehdä joku kokeilu.

Perjantaina Kuusela vapautti Haapalan kerran läpiajoon, jonka tämä myös käytti.

–Löysimme ihan hyvin juttuja, vaikka treenejä ei ollut monta takana, Kuusela summasi.

Haapala kiitteli kamppailun jälkeen ketjukavereitaan.

–Siinä on kaksi tosi hyvää pelaajaa, jotka kantoivat minua tänään. Toivottavasti kantavat huomennakin, hän virnisti.

Mika Kanerva
Näin syntyi Haapalan vuoden 2018 ensimmäinen osuma. Mies laukoi kiekon läpiajosta Riku Heleniuksen kilpikäden puolelle.

Näin syntyi Haapalan vuoden 2018 ensimmäinen osuma. Mies laukoi kiekon läpiajosta Riku Heleniuksen kilpikäden puolelle.

Numero 25 irvisteli välillä vaihtoon tullessaan. Haapalamalnen tiivistys aiheesta oli, että pelin ensimmäinen vaihto tuntui hyvältä, mutta sen jälkeen oli vaikeampaa.

NHL:n ja AHL:n valloitusta vaikeuttivat loukkaantumiset, joista Haapala ei liiemmin halunnut jutella.

–Tässä on ollut vähän kaikkea. Pari vammaa, mutta nyt mennään eteenpäin.

Oletko nyt kunnossa?

–Juu, juu.

Viime kaudella Haapala räjäytti pankin takomalla pöytään tehopisteet 15+45=60, joilla irtosi pistepörssin voitto. Nyt mies aloitti maalilla ja osui myös voittomaalikisassa. Kummallakin kerralla hän jätti Ilves-vahti Riku Heleniuksen ilman mahdollisuuksia.

Samalla tuli korkattua vuosi 2018 maalien osalta. Edellinen AHL-osuma oli päivämäärältä 10. joulukuuta.

Pelin jälkeen Tapparan kannattajat huusivat äänekkäästi Haapalan nimeä. Vaatimaton tähtihyökkääjä vastasi kädenheilautuksella keskiympyrästä. Ei puhettakaan, että hän olisi liukunut fanien eteen hakkaamaan mailaansa jäähän ja riekkumaan muutenkaan.

–Tuli vähän sellainen fiilis, että jonkun muun pitäisi olla tässä huudattamassa faneja, eikä minun.

Tapio Laakso ohjasi pisteen Ilvekselle

1. erä: Tappara piti kiekkoa, mutta ei päässyt juuri paikoille. Mikko Lehtonen lahjoitti kiekon Eemeli Suomelle, joka laukoi helpohkosti Ilveksen johtoon.

2. erä: Jukka Peltola ohjasi onnekkaasti vatsallaan tasoituksen Tomas Zaborskyn vanhanaikaisen jälkeen. Tutkapari Kristian Kuusela ja Henrik Haapala junaili Tapparan johtoon, kun numero 25 karkasi läpiajoon.

3. erä: Lehtonen antoi syötön vaikeaan paikkaan Haapalalle ja kiekkoa ajautui viivaan Mark Floodille. Tapio Laakso ohjasi pakin vedin sisään ja tasoitti. Peliajan lopulla Sebastian Revolle ja Ville Meskaselle aukesi loistopaikka, mutta kumpikaan ei kyennyt ratkaisemaan.

Jatkoaika: Molemmilla oli tilaisuutensa, mutta viimeistelystä puuttui oveluutta.

Voittomaalit: Teemu Rautiaisen yritys pysähtyi maaliviivalle. Repo nosti läheltä ylös ja Teemu Lepaus teki lähes identtisen osuman. Sitten oli Haapalan vuoro. Hän jujutti Riku Heleniuksen jäihin ja viimeisteli. Meskasen lepsu rysty ei onnistunut ja Tappara voitti.

Yleisöä: 7300.

Muuta: Paikallispelin pisteet menivät 16–2 Tapparalle.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Anteeks, mutta miten tuo haapala kuritti ilvestä?! Teki toki hienon maalin, mutta ihan samanlainen tehtiin toiseen päähänkin. Siitä ei mitään mainintaa?! Yrittäisitte nyt edes olla jotenkin tasapuolisia näissä uutisoinnissa, oikeesti! Ihan kuin ilves tuolla loukkaantumissumalla olisi ollut jotenkin paska. Uutinen on se, että tuolla rosterilla porkkanat ei pysty viemään ilvestä edes kaksinumeroisesti. Susipaska joukkue kun on.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio