Jalkapallo

Ilves testaa kahta senegalilaista – sattuma johdatti Jarkko Wissin ja uudet pelaajat yhteen lentokentällä

Senegalin pelaajat antavat näyttöjä Ilvekselle harjoituksissa ja peleissä. Päävalmentaja Jarkko Wiss tähdentää sopimuksen tekemisen yhdeksi ehdoksi sopeutumista Suomen olosuhteisiin.

Silja Viitala
Ilves testaa kahta senegalilaista – sattuma johdatti Jarkko Wissin ja uudet pelaajat yhteen lentokentällä

Assane Mbodj (vas.) ja Abdoulaye Ba harjoittelivat hien pintaan keskiviikkona tamperelaisessa kuntosalikeskuksessa.

Yrjö KaresAamulehti

Jos sattuma on enne, senegalilaiset Assane Mbodj ja Abdoulaye Ba tapaavat vielä monta kertaa kuluvan vuoden aikana Ilveksen jalkapalloliigan joukkueen harjoituksissa sekä juoksevat peleissä kentälle päävalmentaja Jarkko Wissin ohjeet mielessä.

–Oma lomamatkan lentoni laskeutui pari päivää sitten Helsinkiin iltakymmenen jälkeen ja meille näyttöjä antamaan saapuneiden senegalilaisten vain joitakin minuutteja myöhemmin, Wiss kertoi.

Kotimaassa Jaraaf-nimistä seuraa edustaneet pelaajat ovat syntyneet vuosina 1992 ja 1993. Ensimmäisiin Wissin vetämiin harjoituksiin kaksikko pääsi jo tiistaina.

–Molemmat pelaajat pystyvät pelaamaan laidassa sekä keskikentän keskustan hyökkäävissä rooleissa, Wiss toteaa.

Sopeutuvuuskin testissä

Harjoituksissa ja peleissä annettujen näyttöjen lisäksi sopimuksen teolle yksi ehto on kyky sopeutua elämään Suomessa, esimerkiksi liikkumaan itse kaupungissa tai käymään kaupassa.

–Jos pelaaja(t) jää(vät) Tampereelle, kielikoulu englanniksi on pakollinen. Se on miesten itsensäkin etu ajatellen heidän hakeutumistaan myöhemmin jonnekin muualle, Wiss painottaa.

Wiss arvioi Ilveksen lähtevän uuteen liigakauteen neljällä–viidellä ulkomaalaispelaajalla. Ulkomaalaisista osa odottaa työlupaa, ja joku nykyisistä ulkomaalaisista saattaa vielä lähteä muualle.

–Siitä syystä pelaajien kanssa on sovittu aika pitkistä koejaksoista, Wiss huomauttaa.

Mensah jo mukana

Viime kauden ulkomaalaisista 23-vuotias ghanalainen puolustaja Baba Mensah palasi Suomeen hyvässä kunnossa tämän viikon alussa.

Kamerunilainen kärkipelaaja Marius Noubissi on sopinut Ilveksen kanssa palaavansa tämän viikon lopussa, joten hän on mukana harjoituksissa jo ensi viikon maanantaina.

Wiss haluaisi joukkueen olevan pääosin koossa, kun siirtoikkuna Euroopan isoihin jalkapallosarjoihin umpeutuu noin kuukauden kuluttua. Suomen liigaan pelaajia voi ulkomailta siirtyä 10. huhtikuuta saakka.


Kommentit (1)

  • Käräjätörmän keisari

    Ei mahkua mitalleille.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio