Kolumnit

Ilves tarvitsee nämä asiat kuntoon, jos se haluaa karistaa ikuisen häviäjän maineensa – Aikaa ei ole yhtään hukattavaksi

Ilves tarvitsee nämä asiat kuntoon, jos se haluaa karistaa ikuisen häviäjän maineensa – Aikaa ei ole yhtään hukattavaksi

Kolumni: Pudotuspeleistä rannalle jäänyt Ilves lähti kauteen joukkueella, josta jokainen näki, että menestyminen vaatisi pienen ihmeen.

Tapani SaloAamulehti

Liigassa alkavat tosipelit, playoffit, ensi viikolla, mutta Ilveksen pelaajat heittelevät silloin rantapalloja. Tarina on liiankin tuttu tältä vuosituhannelta. Ilves sai pronssia keväällä 2001. Sen jälkeen entinen suurseura on rämpinyt syvällä 17 vuotta. Ilves ei ole voittanut yhtään puolivälieräsarjaa sen jälkeen, kun se tiputti HIFK:n 2001. Menestysten sijaan Ilves on jäänyt neljä kertaa jumboksi.

Viime keväänä Ilves-Hockey Oy saatiin pois seuraa monta vuotta piinanneen Vincent Manngardin käsistä. Vihdoinkin, huokaisivat seuran kannattajat.

Uuden johdon innostama (?) Ilves pudotti Ässät säälipleijareissa ja oli lähellä tiputtaa Tapparan puolivälierissä. Vaikka tappio tulikin seitsemännessä ottelussa, Ilves vaikutti vihdoin uskottavalta. Fanien naamat käpristyivät kuitenkin kesällä kurttuun, kun uusi johto ei tehnyt odotettuja panostuksia joukkueeseen. Ilves lähti kauteen joukkueella, josta jokainen näki, että menestyminen vaatisi pienen ihmeen.

Ihmettä ei tullut, vaan uusi mahalasku. Viime keväänä nähty buumi hautautui tämän talven lumihankiin.

Ilves aloitti sarjan viidellä tappiolla ja konttasi uudestaan marraskuussa, kun se hävisi kuusi ottelua peräkkäin. Alkukauden kompuroinnista maksettiin kova hinta, kun kausi päättyy ennen 11. tai 12. sijaan.

Ilveksellä oli Liigan viidenneksi pienin pelaajabudjetti. Irwin Goodman tiesi jo aikoinaan, että raha ratkaisee.

Ilves tarvitsee tuntuvan lisän pelaajabudjettiinsa ja uskottavia hankintoja, jos haluaa karistaa ikuisen häviäjän maineensa. Aikaa ei ole yhtään hukattavaksi. Ensi kaudella Ilves ei voi enää rämpiä sarjan häntäpäässä.


Lue myös nämä


Kommentit (15)

  • Nimetön

    Lyhyt on nuoren toimittajan ikuisuus, vai miten on selitettävissä, että toimittajan mielestä miesten pääsarjatasolla kuusitoista mestaruutta voittaneella seuralla on ”ikuisen häviäjän maine”? Ei tullut tänäkään vuonna mahalaskua, vaan Ilves näytti kerta toisensa jälkeen, että parhaalla pelillään se voittaa tässä sarjassa kenet tahansa. Parasta peliä ei kuitenkaan saatu esiin kriittisillä hetkillä ja se on hyvän ja erinomaisen joukkueen ero. Kauden aikana kehitys oli kuitenkin huomattavaa.

    Klikkiotsikon ”nämä” kutistui jutussa vaatimukseen saada lisää rahaa. Jos toimittaja yhtään seuraisi Ilveksen toimintaa, niin hän tietäisi, että Ilveksen pelaajabudjetti on tiedossa vuosiksi eteenpäin. Tämä käy ilmi Ilveksen tiedotteista. Se ei kuitenkaan ole onneksi ratkaiseva menestystekijä, kuten esimerkiksi Hesan tovereiden rämpiminen vuosi toisensa jälkeen on osoittanut. Toimittaja voisi perehtyä jutun kohteeseen hieman paremmin ennen kuin kirjoittelee omiaan. Jalo ja Kivi tiimeineen tekevät loistavaa, vastuullista ja pitkäjänteistä työtä, josta toimittajalla ei näytä olevan pienintäkään ymmärrystä.

  • Jupu

    Asiantuntemus paistaa Salon kirjoituksesta , jos Ilves ottaisi edes hitusen neuvoista vaarin joita antaa Suomen johtava jääkiekko asiantuntija !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio