Jääkiekko

Ilves Tampere-cupin kolmas – Nuorten sarjan pisterohmu kieputti Pelicansia

Joona Ikonen viimeisteli kaksi maalia lahtelaisten verkkoon.

Satumaari Ventelä
Ilves Tampere-cupin kolmas – Nuorten sarjan pisterohmu kieputti Pelicansia

Ilves kokosi rivinsä perjantain tappion jälkeen ja pakotti Pelicansin kumoon.

Jari Perkiö

Nuorten liigan pörssikuningas Joona Ikonen on valmis astumaan kirkkaampiin valoihin. Ikonen kuritti Pelicansia kahdella maalilla Tampere-cupin pronssiottelussa ja tahditti Ilveksen turnauksen kolmoseksi lukemin 4–1 (2–1, 1–0, 1–0).

Ikonen viimeisteli Ilveksen kolmannen osuman komean nousun päätteeksi ja neljännen noustuaan ahnaasti maalin eteen.

Tapparan jalkoihin jäänyt Ilves pystyi kokoamaan rivinsä yhdessä yössä.

Ilves tuli Tampere-cupin pronssiotteluun uudella ilmeellä ja piti Pelicansin puolustajia pujottelukeppeinä useassa tilanteessa.

Sama kaava toistui kolmessa ensimmäisessä osumassa. Ilves pääsi iskemään lahtelaispakkien harhaillessa tai kompuroidessa.

Topias Haapanen pohjusti hienosti ensimmäisen maalin. Hän vei Pelicansin puolustajan Jarkko Pynnösen pitkälle kahvitauolle ja järjesti Juho Liuksialalle huippupaikan takatolpalle.

Juhani Tamminen karkasi lahtelaispuolustajien välistä norjalaispuolustaja Stefan Espelandin oikea-aikaisen syötön ansiosta. Maali syntyi vähintään yhtä hallitusti kuin kuuluisalla nimikaimalla konsanaan.

Kolmas maali oli Ikosen käsialaa. Kun Ikonen pääsi täyteen vauhtiin oikealla laidalla, Pelicans-pakki Nico Manelius sekosi omiin jalkoihinsa ja pyllähti nurin.

Miska Siikosen näyttävä kavennusosuma oli Pelicansin tähtihetki. Siikonen iski jo kolmannen turnausosumansa ja on lyömässä itseänsä läpi maan eliittiin.

Ilveksen valmennusjohto teki kokoonpanoon muutaman muutoksen synkän Tappara-pelin jälkeen.

Nuoret lupaukset Otto Koivula ja Joona Koppanen olivat nyt lepovuorossa. Samoin konkaripuolustaja Arto Laatikainen. Tilalle nostettiin Ikonen ja Niko Ahoniemi.

Myös maalivahti vaihtui. Antti Lehtonen teki tilaa uudelle tuttavuudelle Markus Ruusulle.

Dallasin varaama Ruusu debytoi nyt Ilveksen paidassa. Hänelle kertyi viime kaudella liigakokemusta JYPissä ja KooKoossa. Ruusu hoiti urakkansa moitteitta.


Kommentit (1)

  • Toiveikas

    Hyvä Ilves! Tästä on hyvä jatkaa kohti kultaista kevättä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio