Ilves pääsi vihdoin Tammelaan – Tältä kenttä näytti: "Ei tällä pysty pelaamaan jalkapalloa"

Ilves oli umpijäässä helteisestä säästä huolimatta. Nurmi oli vielä huonossa kunnossa.

Mika Kanerva
Ilves pääsi vihdoin Tammelaan – Tältä kenttä näytti: "Ei tällä pysty pelaamaan jalkapalloa"

Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki löysi itsensä nurmen pinnasta.

Jari Perkiö

Ilmeisesti myös korkeimmat voimat tiesivät, että tamperelainen jalkapalloväki oli odottanut tätä iltaa hartaasti.

Ilma oli kuin morsian, kun Ilveksen ja Interin liigajoukkueet astelivat Tammelan pyhättöön.

Reilut 20 astetta lämmintä ja puolipilvinen sää – voisiko enempää edes toivoa.

Upeaan perjantai-iltaan nähden katsomoon jäi jopa yllättävän paljon tyhjiä paikkoja. Toki yleisömäärä (3392) oli komea, mutta oloihin nähden luku olisi voinut alkaa nelosellakin.

Toki kaikki näkivät heti ensisilmäyksellä, ettei koko kevään varjeltu kenttä ollut hyvässä eikä edes tyydyttävässä kunnossa.

Ratinan nurmi näytti keskiviikon paikalliskamppailussa TamU–TPV suorastaan samettiselta, kun sitä vertasi Tammelan epätasaiseen pintaan.

–Ihan kauhea. Ei tällä kentällä pysty pelaamaan jalkapalloa, Ilveksen kehitysjohtaja Toni Hevonkorpi manasi.

Mika Kanerva
Kuten näkyy, Tammelan kenttä ei ole vielä läheskään parhaassa mahdollisessa kunnossa. Interin maalin edessä oli vielä kohtia, joissa nurmi ei kunnolla kasva.

Kuten näkyy, Tammelan kenttä ei ole vielä läheskään parhaassa mahdollisessa kunnossa. Interin maalin edessä oli vielä kohtia, joissa nurmi ei kunnolla kasva.

Karu lopputulos vaikutti varmasti mielipiteeseen. Inter haki 2–0-vierasvoiton. Epäkohdat ja vastoinkäymiset unohtuvat usein, kun peli kulkee ja tulee voitto.

Nyt ei toteutunut kumpikaan juttu.

Alusta oli ihan yhtä muhkurainen Interille, mutta silti pallo totteli vieraita paljon paremmin kuin Ilvestä. Turkulaisten tatsi säilyi myös vaikeissa oloissa.

–Kenttä toi omat haasteensa, mutta vuosien varrella on pelattu kaikennäköisillä perunapelloilla. Niihin verrattuna pinta oli laadukas, Interin kärkimies Timo Furuholm muistutti.

Vielä keskiviikkoiltana Ratinassa hytistiin talvitakeissa ja pitkissä kalsareissa. Nyt lehtereille marssi väkeä T-paidat ja jopa shortsit päällä. Sää muuttui radikaalisti käsittämättömän nopeasti.

Niinpä puheet kääntyivät vilun sijasta helteeseen.

–Oli oudokseltaan tosi raskas keli, mutta tässä on tottunut vuosien varrella kaikennäköisiin peli-ilmoihin. Kymmenen asteen pakkasesta 42 asteen paahteeseen, Furuholm heitti.

Mika Kanerva
Paikka paikoin kenttä näytti olevan jo ihan hyvässä kunnossa.

Paikka paikoin kenttä näytti olevan jo ihan hyvässä kunnossa.

Perjantai-illan suurin murhe oli ilman muuta Ilveksen surkea peli. Tamperelaisjoukkue oli umpijäässä loistosäästä huolimatta.

Interin valmentaja Shefki Kuqi totesi osuvasti, että peli oli täysin turkulaisjoukkueen kontrollissa. Lausunnossa ei ollut tippaakaan liioittelua.

Ilves ei saanut omaa peliänsä käyntiin missään vaiheessa. Ghanalaisen kapellimestarin Reuben Ayarnan poissaolo jätti ammottavan aukon keskikentälle. Häntä lepuutettiin edellispelissä tulleen reisivamman takia.

–Ei ollut järkeä ottaa riskiä, koska meitä odottaa viisi peliä 17 päivän sisään, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss painotti.

Kaikki näkivät, miten paljon joukkueen sielun puuttuminen vaikutti.

–Olen erittäin pettynyt joukkueen esitykseen. Peliä edeltävät harjoitukset menivät todella hyvin, mutta nyt olimme kaikessa jäljessä. Ilta jätti paljon miettivää, Wiss myönsi.

Ilves on menettänyt neljässä kotipelissään jo kahdeksan pistettä. Toistaiseksi ainoa voitto on tullut hallitsevasta mestarista IFK Mariehamnista.

On selvää, että tämä trendi kaipaa pikaisen muutoksen. Muuten ei kunnian kukko laula.

Interin kärkipari rokotti Ilvestä

Ratkaisu: Interin kärkipari Timo Furuholm–Njazi Kuqi iski maalin mieheen toisella jaksolla. Furuholm jatkoi vasemmalta nousseen Macoumba Kandjin keskityksen etutolpalta hallitusti verkkoon. Myös Furuholm rokotti Ilveksen oikeata puolta irtautumalla hyvään paikkaan ja viimeistelemällä varmasti.

Ilveksen paikat: Koko ottelussa ei ollut ainuttakaan huipputonttia. Parhaat tilaisuudet avautuivat toisella jaksolla Emile Paul Tendengille ja Antti Hynyselle. Tendeng nousi vahvasti vasemmalta puolelta, mutta Inter-vahti Henrik Moisander koppasi pallon hienosti kiinni. Hynynen pääsi tykittämään vapaasti vajaasta 20 metristä, mutta veto viuhui niukasti yli

Yleisömäärä: 3392.

Entä nyt? Liigassa alkaa nyt tiivis ottelutahti. Ilves käy ensi viikolla VPS:n ja JJK:n vieraana.


Kommentit (10)

  • Spectator

    Lopulta Inter oli paljon varmempi ja tasaisempi, plus hyökkäyskolmikko Kandji-Furuholm-Kuqi omaa luokkaansa. Ayarnan puute näkyi, mutta toisaalta pohjan Matrone – Ala-Myllymäki toimi hyvin. Toki Ayarna on omaa luokkaansa.

  • sera

    Ratina on aivan loistokunnossa, kenen älynväläys oli siirtyä potkiskelemaan Tammelan kyntömaalle?
    Tammelan voisi unohtaa kokonaan jalkapallokenttänä ja siirtyä lopullisesti kansainväliset mitat ja olosuhteet täyttävään Ratinaan. Tehdään Ratinasta jalkapallon kehto kehittämällä katsomorakenteita siten, että istumapaikat on suojassa sateelta. Myöhemmin katetaan koko Ratinan stadion, näin se tulevan areenan kanssa muodostaa todellisen urheilun keskittymän.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio