Liiga

Ilves-käskijä Karri Kivi joutui pettymään: "Näin tärkeässä paikassa voima katosi"

Mika Kanerva
Ilves-käskijä Karri Kivi joutui pettymään: "Näin tärkeässä paikassa voima katosi"

Ei auttanut, vaikka kultakypärä Teemu Rautiainen keskittyi kirjaimellisesti kieli keskellä suuta.

Mikko HusaAamulehti

Ilves puski Hakametsän lauantain alkuillassa kohti Jukurien maalia kaksi erää väkevällä otteella.

Varsinkin nelosketjun Juhani Tamminen, Teemu Lepaus ja Otto Koivula jaksoivat piinata Jukurien pakkeja herhiläismäisellä otteella. Kolmikko ryösti kiekkoja parhaimmillaan useamman kerran yhdessä vaihdossa.

Ryöstöt eivät vain millään muuttuneet laadukkaiksi maalipaikoiksi. Kaksi erää mentiin maaleitta.

Sitten alkoi kolmas erä, ja jokainen hallin Ilves-mielinen oli varma, että nyt jos koskaan ankara työnteko palkitaan, ja maaleja alkaa syntyä.

Ei syntynyt, vaan altavastaaja Jukurit iski voittoon tarvittavat kaksi maalia. Kolmas oli jo kidutusta kuoliniskun jälkeen, sutaisu omalta alueelta Ilveksen tyhjään maaliin. Jukurit vei pisteet Mikkeliin 3–0-voitolla.

Mitä tapahtui?

Mitä ihmettä Ilvekselle tapahtui?

–Niin, kolmas erä meni meiltä ihan totaalisesti ohi. Mutta miksi? Sitä en osaa sanoa. Emme saaneet yhtään puristettua kolmanteen erään, ei siis yhtään! Se oli kyllä iso pettymys, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi pyöritteli päätään ottelun jälkeen.

Selitystä Kivellä ei ollut tarjota heti taiston tauottua.

–Ei kai sellaista pysty selittämään, Kivi tuskastui tivaamiseen.

–Näin tärkeässä paikassa voima katosi kolmannessa erässä. Se täytyy käydä jengin kanssa läpi, Kivi heltyi kuitenkin selityksen etsimiseen.

Mysteeri tai ei, yhdestä asiasta Kivi ja kaikki muutkin olivat yhtä mieltä:

–Kolmas erä jäi ihan piippuun, kun onnistumisia ei tullut. Meidän olisi täytynyt saada tilanteista edes yksi maali ja sitä kautta luottoa omaan tekemiseen.

Epäilys takaraivossa?

Ilves on viime aikoina pelannut tiukkoja kamppailuja, ja pisteitä on jaettu useammankin kerran jatkoajalla. Viimeksi perjantai-iltana Ilves suli Lahdessa ja luovutti Pelicansille voiton juuri jatkoajalla.

Ettei vain tämä olisi hiipinyt pelaajien takaraivoon?

–Eivät ne tähän peliin liittyneet mitenkään. Joissain peleissä olemme tulleet takaa, joissain meidän takaa tultu ja milloin mitäkin. Jokainen peli on ollut oma kuvionsa.

Puristuksen puuttumista Kivi ei pannut sen syyksi, että Ilves pelasi Liigaa perjantaina, ja Jukurit sai levätä.

Missä Meskanen?

Ville Meskanen puuttui lauantaina Ilveksen kokoonpanosta. Päävalmentaja Kivi, mikä on hänen tilanteensa?

–Kipeä.

Jotain flunssan tyyppistä...

–Kipeä.

Siis ei ole loukkaantuneena?

–Kipeä.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Ilveksen johto epäonnistunut

    Kauden alussa joukkue jätettiin keskeneräiseksi sarjan alkaessa. Kaikki vahvistukset puuttui ja niitä ruvettiin hankkimaan vasta kun kausi jo melkein piloilla. Puolustus oli niin heikko, että vain amatööri uskoi sen pitävän.
    Valmennus ei ole onnistunut yhtään. Joukkueesta puuttuu pelikuri ja systemaattinen puolustus loistaa poissaolollaan. Ainoa jolle ollaan oltu tiukkoja on Kuronen, muuten on saanut surfailla mielensä mukaan. Kaikki avainpelaajat on miinuksella Meskasta lukuunottamatta. Joukkue taitaa olla myös huonossa kunnossa, kun aina lopussa tulee väsy ja virheet. Joukkue jaksaa pelata noin kaksi erää kunnolla. Peluutus on epäonnistunut, kun aina jatkoajalla on 3 vs 3 pelissä pelaaja jonka liike ja puolustaminen ei riitä kuin 5 vs 5 peliin. Heti kun kiekko lähtee lavasta on ulkona pelistä. Sama koskee alivoimaa. Maalivahtivalmentajalle voisi suositella muitakin pelitapoja, kuin pudottaa alas ja patjat tolpille. Nyt vastustajat ampuu paljon ylös ja aina kolisee

  • Ilveilijä

    Pelien jälkeen on yleensä turha selitelläTappio on tappio ja Jukurit oli parempi. Teki kolme maalia. Montako teki Ilves? Viimeisten kymmenen pelin voittojen taulukossa Jukurit on kärkipäässä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio