Liiga

Ilveksen synkkääkin synkempi ilta: Ensin suli voitto, sitten Sandell jätti kaukalon – Kolmen ensimmäisen ottelun saldo on tyly

SaiPa nousi pahasta sillasta vierasvoittoon ja lisäsi tamperelaisten tuskaa.

Mika Kanerva
Ilveksen synkkääkin synkempi ilta: Ensin suli voitto, sitten Sandell jätti kaukalon – Kolmen ensimmäisen ottelun saldo on tyly

Miltä näyttää joukkue ottelun lopussa, kun lupaava alku sulaa tyystin? Mallia siitä näyttää Ilves.

Jari Perkiö

Seitsemän ensimmäistä peliminuuttia enteili tyrmäävää voittoa.

Liukkaasti luistellut Ilves piti jähmeästi liikkunutta SaiPaa pilkkanaan. Kaksi kiekkoa upposi SaiPa-vahti Frans Tuohimaan taakse, mutta isännät olisivat voineet iskeä vähintään toisen mokoman lisää hiukan terävämmällä viimeistelyllä.

Hurja alkurynnäkkö laantui luonnostaan, mutta sen jälkeen Ilves alkoi kaivaa verta nenästään. Peli muuttui hermostuneeksi, huolimattomaksi ja harkitsemattomaksi.

Eikä aikaakaan, kun veri pulppusi valtoimenaan omille rintamuksille. SaiPa haistoi tilaisuutensa, käytti saumansa siekailematta ja nousi pahasta sillasta 3–2-voittoon.

Ilvekselle ei jäänyt paljon aikaa verijälkien puhdistamiseen, sillä seuraava kiirastuli odottaa jo perjantaina Vaasassa.

Lähtötilanne on haastava, sillä pohjalla on kolme peräkkäistä tappiota murheellisella maalierolla 4–12.

Takana on vain vielä pahemmin kompuroinut Jukurit.

Mika Kanerva
Mikael Kuronen (oik.) sanoo, että joukkueen on turha jäädä murehtimaan heikkoa alkua.

Mikael Kuronen (oik.) sanoo, että joukkueen on turha jäädä murehtimaan heikkoa alkua.

Kaikilla kasvukipunsa

Kun pitkää liigakautta on takana kolme kierrosta, on turha käyttää ilmaisuja hätä, kriisi tai paniikki. Kaikilla joukkueilla on omat kasvukipunsa jossain vaiheessa.

Silti Ilves ansaitsee kunnon tukkapöllyn keskiviikkoillan repsahduksen takia. Jos tämä olisi tapahtunut Tapparaa tai jotakin muuta kärkijoukkuetta vastaan, sen vielä ymmärtäisi.

Nyt isännät luhistuivat surkeasti kautensa ja pelin aloittaneen SaiPan edessä. Lappeenrantalaisjoukkue vaikutti todella hauraalta muutaman vuoden takaisiin huippuryhmiin verrattuna.

Kun Pekka Tirkkonen oli päävalmentajana, kaikki vastustajat inhosivat SaiPan kohtaamista.

Sen jälkeen Saimaan rannalla on muuttunut moni asia.

Alkupeli oli Ilves-trion Eemeli Suomi-Arttu Ruotsalainen-Mikael Kuronen suurta juhlaa. Ketju värkkäsi kaksi hienoa osumaa ja pyöritti SaiPaa mielin määrin.

Vielä toisen erän puolivälissä Ruotsalainen olisi voinut nousta suureksi sankariksi, mutta hän hukkasi Otto Koivulan tarjoaman namupaikan. Siinä vaiheessa Ilves johti vielä 2–1.

–Meidän pitää käydä läpi illan virheet ja ottaa niistä opiksemme. Toisaalta emme voi jäädä murehtimaan liian pitkäksi aikaa, koska pelejä tulee tiuhaan tahtiin, Kuronen painotti.

Mika Kanerva
Karri Kivi pysyi vaitonaisena Sami Sandellin tilanteesta.

Karri Kivi pysyi vaitonaisena Sami Sandellin tilanteesta.

Sandell kesken koppiin

Ilveksen leirissä kauhisteltiin tappion ohella pitkältä sairauslomalta palanneen Sami Sandellin kohtaloa. Polvivaivoista kärsinyt Sandell poistui pukukoppiin kesken pelin.

Päävalmentaja Karri Kivi vaikeni Sandellin tilanteesta.

–En sano mitään, Kivi totesi.

Hakametsän hallin leveimmän hymyn väläytti SaiPan hyökkääjä Jonatan Tanus.

Tapparan kasvatti upotti tasoitusosuman ja oli pohjustamassa ensimmäistä maalia.

–Totta kai Ilveksen kurittaminen maistuu makealta, koska olen pelannut koko ikäni sitä vastaan, Tanus maiskutteli.

Kiekkoilu on kuitenkin vain kiekkoilua. Tanus lähti loppuverryttelyyn Ilves-hyökkääjä Teemu Lepauksen kanssa.

Heistä tuli läheisiä kavereita viime kaudella Mestisksen mestaruuden vieneessä SaPKon joukkueessa.

–Iso osa maaleistani tuli Lepauksen syötöistä, 40 osumaa iskenyt Tanus kiitteli.

Goodwin kuritti kolmella pisteellä

1. erä: Ilves painoi pelin SaiPan päätyyn ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja sai vahvasta alkurynnistyksestä kaipaamansa palkinnon. Ensin Mikael Kuronen päätti näyttävän hyökkäyksen koulumaaliin. Kohta perään Eemeli Suomi yllätti SaiPa-vahti Frans Tuohimaan helposti etukulmasta ohitettuaan sitä ennen puolustaja Jere Sneckin. 

2. erä: SaiPa tuli peliin mukaan erän alussa puolustaja Markus Kojon viivavedolla. Tilanteen pohjusti joukkueen uusi tehomies David Goodwin. Tamperelaisille tuttu Jonatan Tanus ampui SaiPan tasoituksen isäntien hölmöiltyä urakalla oman maalin takana.

3. erä: Ilves sai heti rankkarin, mutta Tuohimaa pysäytti helposti Tapio Laakson vaisun yrityksen. Goodwin ujutti SaiPan voitto-osuman hallitusti Ilves-vahti Antti Lehtosen haaroista. Läpisyötön antoi Kalle Maalahti.

Pelin päällikkö: Goodwin kuritti Ilvestä kolmella tehopisteellä.

Viihdearvo: ★★


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • eugen

    Suomen menestynein seura:Ilves

  • Nimetön

    Hienosti lähtenyt Ripan ja Karrin johdolla homma käyntii ja 3500 katsojaa paikalla. Tuhat enemmän kuin FutisjengilläTammelassa. Onkoha RipallaVinnien numero vielä kun kassaan tarvitaan rahha kohta?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio