Jalkapallo

Ilveksen sankari loukkasi jalkansa ja hehkutti maanmiestään Taye Taiwoa: "Katselin pienenä hänen pelejään televisiosta"

Tomi Vuokola
Ilveksen sankari loukkasi jalkansa ja hehkutti maanmiestään Taye Taiwoa: "Katselin pienenä hänen pelejään televisiosta"

Gomo Onduku pääsi tuulettamaan ensimmäistä liigamaaliaan, kun Ilves kukisti RoPSin 1–0.

Pekka AaltoAamulehti

Nigerialaisen Gomo Ondukun tunteet olivat ristiriitaiset Ilveksen ja RoPSin liigaottelun jälkeen. Mies ratkaisi tamperelaisille 1–0-voiton, mutta oikutteleva nivunen pakotti hänet vaihtoon.

–Minun pitää jutella tiistaina lääkärin kanssa. En tiedä tarkkaan, mistä kiikastaa, Onduku totesi.

Hän pääsi ensimmäisen kerran maalitilastoihin Suomen liigassa toisen laitapelaajan Eero Tammisen syötöstä pelin 25. minuutilla.

–Halusimme kovasti voittoa, joten oli tärkeää tehdä maali hyvää joukkuetta vastaan. Ei ollut helppoa viimeistellä pitkän juoksun jälkeen, mutta onneksi se onnistui.

Onduku vakuutti viihtyvänsä Suomessa. Hän on ollut Ilveksen matkassa nyt kuukauden verran.

–Totuttelen maahan, säähän ja jalkapalloon. Pelasin Romaniassa aiemmin ja sitten Marokossa. Eurooppalainen pelityyli sopii minulle paremmin kuin pohjoisafrikkalainen.

RoPSin paidassa Ratinassa juoksenteli Taye Taiwo, joka on Nigerian kuuluisimpia jalkapalloilijoita. Laitapuolustaja pelasi aikoinaan Marseillen ja AC Milanin paidassa.

–Katselin lapsena hänen pelejään televisiosta. Olen hyvin onnellinen, että sain pelata samassa ottelussa hänen kanssaan. Pelin jälkeen en viitsinyt mennä juttelemaan, koska hän näytti vihaiselta, Onduku jutteli.

Taiwon kiukku johtui tappiosta, mutta myös pelin loppuhetkien tapahtumista. Hän suutahti Ilveksen Tuure Siiralle kamppailutilanteen jälkeen, mutta räjähdysherkkä tilanne laukesi lopulta varsin nopeasti.

Ilves-luotsi Jarkko Wiss oli huolissaan Ondukun nivusesta.

–Toivottavasti nivunen ei mennyt pahasti. Hän tuli tänne keskenkuntoisena, mutta saimme hyvät raportit hänen Romanian kausiltaan, valmentaja perusteli hankintaa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio