Liiga

Ilveksen playoff-unelma elää: ainakin paperilla Ilveksen loppuohjelma on helpompi kuin Ässillä – nousu kympin sakkiin on vielä mahdollinen

Mika Kanerva
Ilveksen playoff-unelma elää: ainakin paperilla Ilveksen loppuohjelma on helpompi kuin Ässillä – nousu kympin sakkiin on vielä mahdollinen

Ilves taisteli voiton HIFK:sta. Tamperelaisjoukkueella on vielä pienet saumat nousta kympin sakkiin.

Tapani Salo

Ilves voitti HIFK:n jääkiekkoliigan keskiviikkoillan kamppailussa Hakametsässä 2–1.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime aikoina varsin vahvasti. HIFK on kerännyt kymmenestä viime kamppailustaan 20 pistettä, Ilves 16.

Ilveksen valmentaja Karri Kivi oli tietenkin tyytyväinen voittoon ja joukkueensa ehjään peliesitykseen.

–Halusimme saada tähän otteluun kaikki mukaan. Kaikki panevat kaiken likoon, kaikki haluavat kiekkoa. Se meni juuri niin kuin toivoimme. Sitä kautta säilyi hyvä intensiteetti koko pelin ajan. IFK on ollut tulikuuma pitkän aikaa, Kivi sanoi.

Ilveksen maalivahti Riku Helenius pelasi erinomaisen ottelun. Ketju Teemu RautiainenSami SandellTeemu Lepaus järjesti toisessa erässä Ilvekselle kaksi hienoa maalia.

–Ratkaisut tulivat Sandellin kentältä, mutta joka äijän katse oli sen näköinen kuin lätkäpelissä pitää ollakin, Kivi hehkutti.

HIFK:n valmentaja Ari-Pekka Selin ei ollut ollenkaan tyytyväinen joukkueensa otteisiin kaukalossa.

–Tämmöisellä läpsyttelyllä ei voita yhtään peliä tässä liigassa. Näennäistä kaartelua, Selin murisi.

Ilves nousi liigataulukossa HPK:n ohi sijalle 11. Matkaa kymmenentenä oleviin Ässiin on nyt seitsemän pistettä, kun runkosarjaa on kuusi kierrosta jäljellä.

Ero on iso, mutta Ilveksen loppuohjelma saattaa mahdollistaa vielä nousun kympin sakkiin.

Ilves kohtaa loppukierroksilla sarjan häntäpäässä ilman panosta pelaavat KooKoon, Jukurit ja Sportin sekä Tapparan, Pelicansin (kotona) ja Lukon (vieraissa).

Ässien ohjelma on ainakin paperilla vaikeampi kuin Ilveksen.

Porilaiset kohtaavat Pelicansin, JYPin ja KooKoon vieraissa sekä kotona Tapparan, SaiPan ja HIFK:n.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio