Jääkiekko

Ilveksen NHL-lupaus paljasti lapsuuden suosikkipelaajansa: ”En ole uskaltanut kertoa tätä kenellekään”

Timo Marttila
Ilveksen NHL-lupaus paljasti lapsuuden suosikkipelaajansa: ”En ole uskaltanut kertoa tätä kenellekään”

Otto Koivula kannatti pikkupoikana Kärppiä. Nyt hän on Ilveksen hyökkääjä, 30 pisteen läpimurtokauden pelaaja ja NHL-seuran kuuma varaus.

Lauri LehtinenAamulehti, Helsinki

Tampereella ja Pirkanmaan lähikunnissa on elänyt jo pitkään myytti siitä, että lapsen rintaan lyödään jo synnytyslaitoksella leima: Ilves vai Tappara?

Lapsuuden suosikkiseura on ja pysyy, vaihtaminen on jopa suurempi synti kuin ”sen toisen” kannattaminen.

Ympäryskunnissa kasvavilla junioripelaajilla tilanne on erilainen. Kun on aika siirtyä Tampereen isoihin seuroihin, omaan suosikkijoukkueeseen ei välttämättä aina pääse.

Tuolloin suosikkia on joissain tapauksissa syytä vaihtaa uuteen seuraan, mutta muistot lapsuudesta eivät häviä.

Kun Tappara ja Ilves kohtaavat tiistaina alkavassa puolivälieräsarjassa, kummankin joukkueen etäisimmätkin kannattajat kaivautuvat rinta rottingilla poteroistaan niin kouluissa, kahvipöydissä kuin työpaikoillakin.

Huippupelaajat kaukalossa pelaavat logolle, mutta kuten sanottua, muistot lapsuuden verbaalisista tai fyysisistä väännöistä omien suosikkijoukkueiden eteen eivät häviä.

Ilveksen loistokauden pelannut hyökkääjä Otto Koivula, 18, kertoi Liigan palkintogaalassa Aamulehdelle melkoisen salaisuuden suoraan omasta pyhästä historiastaan. New York Islandersin NHL-varaus oli näet Kärppien fani.

- Olen ollut nuorena sellainen pieni kärppäfani. En ole uskaltanut kertoa tätä kenellekään. Mutta Ilves on aina ollut vähintään se kakkosjoukkue! Koivula kertoo.

Nuorukainen oli melkoinen harvinaisuus: nokialainen Kärpät-fani.

Koivula kertoo, että hänellä on yhä kotonaan oululaisten entisen tshekkitähden Pavel Rosan paita. Taitava hyökkääjä pelasi Suomessa kolmeen eri otteeseen ja Oulussa kausilla 2009-11. Ensimmäisellä Kärppien kaudella tehoja kertyi peräti 51.

- Olen aina toivonut Ilvekselle menestystä. Nyt on itsellä mahdollisuus tehdä historiaa, Koivula muistuttaa.

Haapala vaikenee

Historiankirjojen rukkaamisen tiellä on Tappara ja muun muassa sen runkosarjan ykköstykki Henrik Haapala. 23-vuotias hyökkääjä on vaitonaisempi ensimmäisestä suosikkiseurastaan.

Vastaus jättääkin lukijalle pienen oman harkinnan varan.

- En voi nyt sitä joukkuetta paljastaa. Mutta sanotaan, että Raimo Helminen on aina ollut lempipelaajani, Haapala virnistää.

Niin Haapala kuin Koivulakin siirtyi omaan nykyiseen seuraansa junioreissa ennen teini-ikää.

Kimmo Penttinen
Henrik Haapala jättää lapsuuden suosikkijoukkueensa hämärän peittoon.

Henrik Haapala jättää lapsuuden suosikkijoukkueensa hämärän peittoon.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet