Jalkapallo

Ilvekselle kylmä suihku toisella jaksolla – Slavia Sofia haki vierasvoiton Helsingistä

Jussi Eskola
Ilvekselle kylmä suihku toisella jaksolla – Slavia Sofia haki vierasvoiton Helsingistä

Ilveksen Marius Noubissi taisteli pääpallosta avausjaksolla. Hänelle avautui tamperelaisjoukkueen paras paikka ensimmäisellä puoliajalla.

Mikko GyntherAamulehti, Helsinki

Ilves on hävinnyt jalkapallon Euroopan liigan karsintaottelun bulgarialaista Slavia Sofiaa vastaan. Slavia voitti Helsingin Töölössä pelatun ottelun 1–0 (0–0).

Kyseessä oli Ilveksen ensimmäinen europeli sitten vuoden 1991.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran Sofiassa viikon. Yhteismaalit ratkaisevat, kumpi joukkue etenee seuraavalle karsintakierrokselle.

1. jakso

Ilves sai heti alussa huomata, että tempo on europeleissä kovempi kuin tavallisessa liigaottelussa. Slavia painoi pelin nopeasti Ilveksen päätyyn. Tuloksena oli vapaapotku noin 20 metristä.

Ilves pääsi kuitenkin nopeasti peliin mukaan. Ensimmäinen kunnon paikka tuli seitsemän minuutin kohdalla Tatu Miettuselle, joka ei kuitenkaan saanut laadukasta puskua aikaiseksi noin viisi metriä maalista.

Ilveksen ylivoimaisesti paras maalipaikka avausjaksolla tuli Marius Noubissille 13. minuutilla. Slavian puolustuksen keskeltä avautui tilaa, ja Tuomas Rannankari vapautti hyökkääjän läpiajoon. Slavian 42-vuotias maalivahti Georgi Petkov sai Noubissin tuikkaukseen sen verran kroppaansa väliin, että pallo pomppi aavistuksen maalin ohi kulmapotkuksi.

Tästä meni pari minuuttia, kun Slavia Sofialle avautui sen ensimmäisen puoliajan paras paikka. Ilveksen Iiro Järvinen ei oikein tiennyt, mitä tehdä pallon kanssa, joten Slavia pääsi katkomaan omalla puolustusalueellaan. Sieltä bulgarialaiset lähtivät nopeaan vastahyökkäykseen, joka päättyi Slavcho Shokolarovin tolppalaukaukseen.

Jakson puolivälissä Slavia sai pari vapaapotkua rangaistusalueen kulman tuntumasta. Jälkimmäisellä kerralla Milen Gamakov puski pallon maaliin, mutta Ilveksen onneksi paitsiosta.

Slavia Sofian oma liigakausi ei ole vielä käynnissä. Sen pelinrakentelu ei näyttänyt vielä kovin valmiilta, mutta se pyrki iskemään nopeasti ja vaarallisesti vastaan.

Slavia pelasi 4–3–3-muodostelmalla, jossa laitahyökkääjät pitivät pelin todella leveänä, kun vierailla oli pallo. Kun pallo oli Ilveksellä, Slavian kaksi ylintä linjaa tiivistyivät ja pyrkivät pitämään keskialueen tukossa.

Avausjakso oli kokonaisuudessaan tasainen.

2. jakso

Jälkimmäinen 45-minuuttinen oli selkeästi tarkempaa peliä. Sellaisia vastaiskuja, joita ensimmäisellä puoliajalla tuli, ei enää monta nähty.

Yhdestä nopeasta hyökkäyksestä tuli kuitenkin avausmaali. Slavia käänsi pelin keskialueella. Galin Ivanov vapautti Momchil Tsvetanovin läpi 80. minuutilla. Tämä viimeisteli hallitusti ja varmasti.

Tilanne oli samanlainen, jollaisesta Ilveksen Marius Noubissi epäonnistui avausjaksolla.

Maalin jälkeen Slavia osoitti hallitsevansa kierotkin temput. Maalivahti Georgi Petkov nappasi pallon haltuunsa, minkä takia Ilves ei saanut sitä nopeasti keskialueelle, jotta peli olisi voinut jatkua. Petkov sai tilanteesta varoituksen.

Slavian pelaajat alkoivat muutenkin pelata aikaa, kun se oli mahdollista.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss teki pian maalin jälkeen kolme pelaajavaihtoa. Alim Moundi tuli Tuure Siiran tilalle, Niklas Jokelainen tuli Lauri Ala-Myllymäen tilalle ja Matias Ojala tuli Iiro Järvisen tilalle.

Viimeiset minuutit olivat katkonaisia, eikä Ilves saanut kunnon paikkaa tasoitukseen.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Tämä on karua faktaa Suomalaisen futiksen tasosta jos Bulgarian sarjan 7. tulee ilman ulkomaalaisvahvistuksia ja 42-v molarin kanssa ja vie voiton mennessään.

  • Nimetön

    Olikohan Wissi katsonut vahingossa Levski Sofian(vastus oli Slavia Sofia)kokoonpanoa ja budjettia kun kertoi ”lähdemme selvänä altavastaajana ja vastustajalla moninkertainen budjetti ja useista laadukkaita ulkomaalaispelaajia”. Ei yhtään muuta kuin Bulgarialaisia pelaajia avauksessa ja kirsikkana kakun päällä 42-vuotis maalivahti joka pelasi verryttelyhousut jalassa. Jos ei näitä voita niin kenet?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio