Liiga

Ilves maksaa jättisakon – Tapaus on edelleen Kilpailu- ja kuluttajaviraston käsittelyssä

Liiga mätkäisi 100 000 euron sakon, kun tamperelaisseura hankki KHL-Jokereissa kauden aloittaneen Michael Keräsen.

Silja Viitala
Ilves maksaa jättisakon – Tapaus on edelleen Kilpailu- ja kuluttajaviraston käsittelyssä

Michael Keränen siirtyi kesken viime kauden Ilvekseen. Nykyään hän pelaa KooKoossa.

Mikko GyntherAamulehti

Ilves maksaa 100 000 euron sakon, jonka se sai Liigalta pestattuaan Michael Keräsen viime kaudella.

–Ei ole ollut mitään epäselvyyttä, etteikö maksettaisi, Ilves-Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Seppä sanoo Aamulehdelle.

Hän ja Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo vahvistivat asian aiemmin Iltalehdelle.

–Lasku on sisässä ja maksamme sen syksyn aikana pois, Seppä toteaa.

Ilves sai sakon, koska Keränen aloitti viime kauden KHL-seura Jokereissa. Liigaseurat olivat tehneet suullisen sopimuksen, että Jokereista ei palkata Liigaan pelaajia kesken kauden.

Jokerit purki Keräsen sopimuksen 25. marraskuuta. Keränen oli pari viikkoa työtön ennen kuin hän liittyi Ilveksen riveihin.

Ilves-Hockey Oy:n entinen puheenjohtaja Vesa Kainulainen vakuutti helmikuussa, ettei Ilves niele sakkoa taistelutta.

–Olemme valmiit menemään loppuun asti Keräsen tapauksen kanssa, Kainulainen sanoi tuolloin Aamulehdelle.

Kainulainen sanoi tuolloin, että Liigalla ei ole olemassa mitään sopimusta siitä, että kauden Jokereissa aloittanutta pelaajaa ei voi pestata kesken kauden mihinkään liigajoukkueeseen.

–On vain suullinen käytäntö, jonka toiset ymmärtävät toisella ja toiset toisella tavalla. Kun tutkimme asian taustoja ennen sopimuksen tekoa, tutkimme asiaa nimenomaan juridiselta puolelta ja olemme täysin varmoja, että meidän käsitys asiasta on laillisesti pätevä.

"Kunnioitamme sopimuksia"

Jääkiekon pelaajayhdistys vei tapauksen Kilpailu- ja kuluttajaviraston käsittelyyn. Se on edelleen käsittelyssä.

–Emme valita Ilveksen saamasta sakosta, vaan funktio on siinä, että pelaajalla on oltava oikeus harjoittaa ammattiaan. Meidän tehtävä on puolustaa pelaajan oikeutta tehdä työtään, pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela toteaa nyt Aamulehdelle.

–Minulla on käsitys, että Liiga noudattaa edelleen samaa käytäntöä. Meidän mielestämme se rikkoo pelaajien oikeuksia. Haluamme sen lain mukaiselle tolalle. Kun Kilpailu- ja kuluttajavirasto tekee ratkaisunsa, elämme sen mukaan.

Ilves ei jäänyt odottamaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätöstä.

–Se ei sinänsä liity meihin. Olemme yksi Liigan 15 jäsenseurasta. Meillä on yhteisesti sovitut pelisäännöt. Jos olemme niitä rikkoneet, niin kunnioitamme sopimuksia, jotka on aikanaan tehty. Olivat ne sitten suullisia tai kirjallisia, Jyrki Seppä sanoo.

Aamulehti ei ole tavoittanut Risto Jaloa kommentoimaan asiaa.

Täydennetty 13.9. kello 19.15: Juttuun lisätty Jyrki Sepän kommentit.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Annan neuvon: maksamalla sakon osallistutte laittomaan kilpailunrajoitukseen. Kyse ei ole siitä, että sopimukset on pidettävä. Kyse on siitä, että sopimuksella ei saa rikkoa kilpailulainsäädäntöä, eikä ainakaan toimia ikään kuin sopimus olisi velvoittava. Maksamalla sakon varmistatte, että maksuvelvollisuus ei rajoitu siihen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio