Huima SE-aika kävellen 5 000 metrillä – Cooperin testissä harva pysyisi juoksemalla perässä

Mika Kanerva
Huima SE-aika kävellen 5 000 metrillä – Cooperin testissä harva pysyisi juoksemalla perässä

Aku Partasen paras arvokisasijoitus on 18. sija Pekingin MM-kisoista 2015.

Vesa LaaksoAamulehti, STT

Aku Partanen rikkoi valmentajansa Valentin Konosen Suomen ennätyksen 5 000 metrin ratakävelyssä Espoossa.

Partanen käveli maaliin ajassa 18.43,17, jolla hän kohensi yli yhdeksän sekuntia Konosen 1995 kävelemää Suomen ennätystä 18.52,24.

Molempiin aikoihin voi suhtautua kunnioituksella, sillä Kononen saavutti samana vuonna maailmanmestaruuden Göteborgin kisoissa.

–Vallun tulos ei ollut mikään heikko ennätys, Partanen todisti STT:lle.

Partasen ajan kovuudesta kertoo se, että keskivauhti oli kävellen 15,9 kilometriä tunnissa. Vauhtia voi kukin lähteä testaamaan vaikkapa 12 minuutin Cooperin testiin, jossa Partasen perässä pysyäkseen on juostava 3 180 metriä.

Siihen harva kuntoilija pystyy, mutta Partasen tapauksessa se on vasta lämmittelyä, sillä Partanen laittaa tossua toisen eteen parhaimmillaan 50 kilometrin matkan.

Partanen keskittyy Berliinin EM-kisoissa juuri 50 kilometrin kävelyyn, jossa mitali todennäköisesti edellyttäisi Partaselta ennätyksen 3.44.43 viilausta alle 3.44:n.

–Lähden juhannuksena Italiaan korkean paikan leirille. Työ jatkuu kuten tähän asti. Pitää edetä päivä päivältä ja tehdä kaikki asiat niin hyvin kuin osaa, Partanen kuvasti asennettaan kesän jatkoon.


Kommentit (4)

  • John Cooper in test

    Juoksin armeija-aikaan 80-luvulla 3120 m eli 60 metriä vähemmän ja en juurikaan harrastanut juoksemista ja poltin vielä tupakkaa tuohon aikaan, joten toimittajan arvio on melkoisen pielessä.

  • Nimetön

    Kyllä nimenomaan perässä pysyy. Rinnalle tuleminen tai ohittaminen onkin sitten eri juttu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio