Kolumnit

Henrik Haapala on todistanut kuuluvansa NHL:ään – siirto Aleksander Barkovin ketjukaveriksi kuitenkin kiven alla

Henrik Haapala on todistanut kuuluvansa NHL:ään – siirto Aleksander Barkovin ketjukaveriksi kuitenkin kiven alla

Kolumni: Floridan kahden avainhyökkääjän poissaolo aukaisi oven, josta lempääläläinen luikahti sisään taalaliigaan.

Pekka AaltoAamulehti

Tilastorivin perusteella Henrik Haapalan sisääntulosta NHL:ään ei voi päätellä juuri mitään. Miehellä on nyt koossa neljä peliä, yksi syöttöpiste, tehosaldona nolla ja yksi laukaus maalia kohti. Peliaikaa on kertynyt keskimäärin 13.49.

Katsotaan siis tilastojen taakse.

Mikä tärkeintä, Haapala näyttää NHL-pelaajalta. Hän menee tilanteisiin terävästi, reagoi nopeasti ja liikkuu fiksusti. Lempääläläinen ei näytä jännittävän suurta mahdollisuutta.

Sellaisesta voi puhua, sillä Floridan riveistä puuttuvat Radim Vrbata ja Jevgeni Dadonov, jotka kuuluvat kunnossa ollessaan kärkiketjuihin. Vrbata sai kiekon kasvoihinsa ja paluu on hämärän peitossa. Dadonovia vaivaa olkapää, eikä häntä nähdä tositoimissa vähään aikaan.

Näillä näkymin Haapala viihdyttää kaveriaan Aleksander Barkovia Floridan vaihtoaitiossa seuraavissakin otteluissa. Peliesitysten perusteella ei ole mahdotonta, etteikö Haapala saisi jäädä pitkäksikin aikaa "ylös".

Kostas Lymperopoulos
Aleksander Barkov ja Henrik Haapala (oik.) juhlivat Floridan ylivoimamaalia New York Rangersia vastaan.

Aleksander Barkov ja Henrik Haapala (oik.) juhlivat Floridan ylivoimamaalia New York Rangersia vastaan.

Bob Boughnerin johtama Floridan valmennus on peluuttanut Haapalaa vahvuuksien kautta. Hän on saanut jokaisessa pelissä 1–3 minuuttia ylivoima-aikaa, joka antaa mahdollisuuden loistaa ja ruokkii miehen pelihuumoria.

Viime kaudella Liigassa Haapala oli sarjan tehokkain pistelinko ylivoimalla. Hän keräsi puolet 60 (15+45) pisteestään yv-ajalla eli 6+24=30. Kakkonen oli KalPan Jaakko Rissanen (4+22=26).

Edellisessä pelissä New York Rangersia vastaan tv-grafiikka lupaili Haapalalle uran ensimmäistä NHL-maalia, mutta hidastus paljasti maalintekijäksi Barkovin, josta kiekko kimposi onnekkaasti sisään. Osuma on Panthersin ainoa yv-maali sinä aikana, kun Haapala on pelannut taalaliigaa. Tämä tosiseikka ei ole moite Haapalalle, johon kuviot ovat harvemmin pysähtyneet.

Vaatimattomasta pakkopelistä huolimatta Florida on voittanut neljästä pelistä kolme, mikä ei ole ollenkaan huono juttu sähäkän laiturin kannalta.

Rangers-kamppailun ratkaisi niin ikään farmista nostettu Denis Malgin, joka saa luistella Barkovin ja Jonathan Huberdeaun rinnalla. Voittomaali luultavasti takaa sveitsiläiselle jatkoaikaa ykkösnyrkissä, joten Haapalan ja Barkovin tandemia tuskin nähdään tasakentin ihan heti.

Mutta mitä nopeammin tutkapari päästetään irti, sen parempi. Myös Floridalle.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Iki - Ilves

    Tsemppiä HH – jyvä löytyy varmasti !

  • hype hype

    Tässä sen taas huomaa, että vaikka Liigassa dominoidaan niin siitä on vielä aikamoinen matka huipulle. Kyllä Haapalalta kuitenkin niitä pisteitä Floridassakin odotetaan, mutta eipä niitä oikein tullut edes AHL:ssä. Toivottavasti vielä piristyy tai sitten vain eurooppaan takaisin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio