Olympialaiset

Hakolan onnistuneeseen iltaan tuli särö finaalissa – "Joku voisi luulla, että kaaduin, mutta kyllä mä täysillä tulin"

DANIEL KOPATSCH
Hakolan onnistuneeseen iltaan tuli särö finaalissa – "Joku voisi luulla, että kaaduin, mutta kyllä mä täysillä tulin"

Ristomatti Hakolan lyönti oli kohdillaan aika-ajossa. Puoliväerissä Hakola passaili loppusuoran ja otti helposti toisen suoran jatkopaikan.

Pasi MattilaAlma Media

Ristomatti Hakola selvitti tiensä finaaliin olympiasprintissä, mutta siihen kankaanpääläisen voimat lopulta ehtyivät. Finaalissa Hakola oli mahdottoman tehtävän edessä ja jäi lopulta kuudenneksi.

Kultaa hiihti ylivoimaisella esityksellä Norjan Johannes Hoesflot Klaebo.

–Toisesta välierästä kun meni finaaliin, niin eipä siinä ollut enää kovin paljon iskua jäljellä. Joku voisi luulla, että kaaduin, mutta ei kyllä mä täysillä tulin, Hakola kertasi Ylen haastattelussa.

Finaali

Lähtöjärjestys: Klaebo (NOR), Pellegrino (ITA), Bolshunov (OAR), Hakola (FIN), Svensson (SWE) ja Golberg (NOR)

Ristomatti Hakolan vahvat vedot puolivälierässä ja välierässä olivat vieneet mieheltä sen verran puhtia, että finaalissa eivät kankaanpääläisen paukut enää riittäneet. Hän jäi heti alussa perälle ja putosi kärjen kyydistä jo ensimmäisessä ylämäessä. Lopussa Hakola lasketteli joukon viimeisenä maaliin ja oli näin kuudes.

Loppujyrkässä Klaebo karkasi omille teilleen. Frederico Pellegrino ja Alexander Bolshunov jäivät taistelemaan hopeasta. Taistelu kääntyi Pellegrinon eduksi loppusuoralla.

Välierät

1. välierä: Klaebo (NOR), Pellegrino (ITA), Bolshunov (OAR), Golberg (NOR), Peterson (SWE), Panzhinskiy (OAR)

Ensimmäisessä välierässä hiihdettiin hurjaa vauhtia Johannes Hoesflot Klaebon johdolla. Hän ja Italian Frederico Pellegrino menivät helposti finaaliin. Puolivälerissä tykittänyt Alexander Bolshunov oli kolmas hänkin hyvällä ajalla.

2. välierä: Hakola (FIN), Svensson (SWE), Valjas (CAN), Iversen (NOR), Jylhä (FIN), Gros (FRA)

Suomalaisten välierässä meno oli rauhallisempaa. Hakola hallitsi koko erää varmoin ottein ja meni ykkösenä finaaliin. Hänen perässään pysyi vain Ruotsin Oskar Svensson, joka nappasi toisen finaalipaikan. Martti Jylhän veto ei riittänyt ja hän oli erän viides.

Erien kaksi nopeinta pääsi suoraan jatkoon, viimeiset kaksi finaalipaikkaa ratkaistiin aikavertailun perusteella.

Miesten finaali hiihdetään heti naisten finaalin jälkeen.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Fani

    Hieno suoritus Nuorelta Hakolalta. Tästä miehestä vielä kuullaan. Hauska tapa antaa haastatteluja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio