Olympialaiset

Haasteita ennen Suomen avausottelua: Leijona-vahti Koskisen harjoitusaika meni maaleja paikoilleen asentaessa

Leijonien ykkösmaalivahti Mikko Koskinen oli keskiviikon harjoitusten jälkeen turhautunut.

Elina Paasonen
Haasteita ennen Suomen avausottelua: Leijona-vahti Koskisen harjoitusaika meni maaleja paikoilleen asentaessa

Suomen ykkösvahti Mikko Koskinen kritisoi harjoitusmaalien lyhyitä tappeja, minkä vuoksi maalit eivät pysy paikoillaan edes normaalissa harjoitustilanteessa.

STTPyeongchang

Leijonien olympiajoukkueen ykkösmaalivahdin Mikko Koskisen kärsivällisyys oli koetuksella Suomen jäätreeneissä keskiviikkona. Koskisen valmistautumista torstaina pelattavaan Saksa-otteluun häiritsivät Gangneungin harjoitushallissa käytössä olleet maalit, jotka eivät pysyneet millään paikoillaan.

Moderniin maalivahtipelaamiseen kuuluu oleellisesti, että maalivahdit liukuvat tolpalta toiselle ja nojaavat luistimilla, jalkapatjoilla sekä ylävartalollaan tolppiin.

Keskiviikkona Suomen harjoituksissa tuo ei onnistunut käytännössä lainkaan, koska maalit irtoilivat koko ajan sijoiltaan. Koskisen mukaan jäähän oli porattu reiät maalien tappeja varten, mutta nuo tapit olivat naurettavan lyhyet.

–Kyllähän se ketuttaa. Kun kerran menen siihen, niin se on ihan paskana siitä. Ihan rehellisesti sanottuna tämä vie aika paljon fiilistä treenaamisesta. Ei tuossa paljon voi omia juttujaan tehdä, turhautunut Koskinen sanoi.

"Jonkun pitää laittaa kunnon maalit"

Maali irtosi sijoiltaan käytännössä joka kerta, kun isokokoinen Koskinen liukui jäätä pitkin tai nojasi tolppiin. Hän joutui asettelemaan maalia jatkuvasti takaisin paikalleen.

–Silloin kun kaukaloon laitetaan pelimaalit, ne pysyvät kiinni, mutta treenimaalit irtoilevat sijoiltaan jatkuvasti. Treenimaaleissa on vain ihan lyhyt tappi. Pelimaaleissa tapit ovat pitemmät, ja näin ollen ne pysyvät paremmin paikoillaan, Koskinen raportoi.

–Joku pitää nyt saada laittamaan kunnon maalit sinne seuraavaksi kerraksi. Jonkun pitää nyt mennä pyytämään tätä, Koskinen vaati.

Koskinen on Leijonien kiistaton ykkösmaalivahti ja aloittaa odotetusti maalilla torstaina aamulla kello 05.10 Suomen aikaa, kun Leijonat kohtaa olympialaisten avausottelussaan Saksan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio