Farah koki Boltin kohtalon

Kotiyleisön suuri suosikki päätti ratauransa ensimmäiseen arvokisatappioon sitten Daegun vuoden 2011 kymppitonnin.

SEAN DEMPSEY
Farah koki Boltin kohtalon

Etiopian Muktar Edris päätti Mo Farahin valtakauden.

Harri LaihoLontoo

Se oli kuin 12,5 kertaa tehty kunniakierros ratauran lopuksi.

Mutta se ei sittenkään ollut täydellistä urheiluromantiikkaa huiman sankaritarinan päätteeksi. Mo Farahille kävi 5000 metrillä hieman niin kuin Usain Boltille 100 metrillä.

Viimeinen kilpailu ei tuonut odotettua voittoa. Sir Mo jätettiin hopealle. Voiton vei Etiopian Muktar Edris ajalla 13.32,79.

Farah oli kuitenkin loppuun saakka kotiyleisön suuri suosikki. Katsojat nousivat lehtereillä joka kierros aina sitä mukaan, kun Farah tuli kohdalle. Kilpailun jälkeen hänelle osoitettiin suosiota seisaaltaan.

ANDY RAIN
Yleisö villiintyi Mo Farahin päätösjuoksusta ja kunnioitti mestarin uraa.

Yleisö villiintyi Mo Farahin päätösjuoksusta ja kunnioitti mestarin uraa.

Farah lähti kilpailuun hieman kolhituna kymmpitonnin tönimisten jälkeen. Hän sai kuitenkin apua maanmieheltään Andrew Butchartilta, joka nousi kärkeen ja piti vauhdin maltillisena.

Viimeisen kierroksen alussa Farah jäi hieman kahden etiopialaisen pussiin. Edris pääsi muutaman askeleen edelle.

Loppusuoralla näytti selvältä, että nyt Farah on lyöty. Britti sai kuitenkin vielä kirin lähtemään, mutta voittoon se ei riittänyt.

Farahin saldoksi tuli näin neljä olympiakultaa, kuusi MM-kultaa ja kaksi MM-hopeaa.

Edellisen kerran hän oli arvokisoissa hävinnyt 2011 Daegun kymppitonnilla.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Nää oli hyvät kisat: Mo, Usain syösty ja sylkykupiksi joutunut Gatlin vihdoin voitti. Vielä kun Felix olisi ottanut omansa, niin olisin ollut erittäin tyytyväinen. Suomalaiset oli yleisesti ihan floppi. Ainoastaan Pitkämäki saa puhtaat paperit, miesten 50km kävely on vielä kesken ja hyvin tuo Ojala tuolla toistaiseksi vetää. Vielä kun olis tajuttu laittaa joku sunnuntaikävelijä tuonne naisten 50km:lle, niin sieltähän olis voinut hyvällä tuurilla mitskukin tulla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio