Jääkiekko

Erikoinen tapaus hämmensi liigapelissä – Tappara-puolustaja aiheutti rangaistuslaukauksen harvinaisella tavalla

Mika Kanerva
Erikoinen tapaus hämmensi liigapelissä – Tappara-puolustaja aiheutti rangaistuslaukauksen harvinaisella tavalla

Valtteri Kemiläinen syyllistyi harvinaiseen rikkeeseen.

Lauri LehtinenAamulehti

Tapparan ja KalPan välisessä liigapelissä nähtiin harvinainen tapaus toisen erän lopulla.

Ajassa 36.21 Tapparan puolustaja Valtteri Kemiläinen valmistautui riistämään kiekon KalPan hyökkääjä Frank Gymeriltä. Kemiläinen kuitenkin siirsi hänen ja Gymerin välissä jäässä maannutta mailaa kohti hyökkääjää.

Tämä on Jääkiekkoliiton sääntökirjan säännön 165 mukaisesti teko, josta tuomitaan rangaistus mailalla tai esineellä heittämisestä. Jos teko tehdään kohti kiekollista pelaajaa ja kiekkoa keski- tai hyökkäysalueella, siitä seuraa kaksiminuuttinen rangaistus. Mikäli teko tehdään kuitenkin puolustusalueella, siitä seuraa rangaistuslaukaus.

Sama todetaan myös sääntökirjan kohdassa 172.

Gymer vaikutti olevan säännöistä perillä ja protestoi välittömästi. Hakametsän yleisössä vallitsi hetken hämmennys, kun tuomaristo antoi rangaistuslaukauksen. Gymer epäonnistui kuitenkin pahoin yrityksessään ja Dominik Hrachovina koppasi kiekon helposti hanskaansa.

Tappara johtaa ottelua kahden erän jälkeen 1–0 Jukka Peltolan alivoimamaalilla.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Nyt kun mestaruutta puolustetaan, olisi toivottavaa että selvät, kaikkien tiedossa olevat säännöt eivät hämmentäisi. Luulenkin, että sääntö hämmensi enemmän toimittajaa, kuin kentällä olevia joukkueita.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet