Cristiano Ronaldo voitti uransa viidennen Ballon d'Orin – nousi Messin rinnalle

Portugalilaistähti valittiin vuoden 2017 parhaaksi pelaajaksi. Cristiano Ronaldo pokkasi uransa viidennen Ballon d'Orin.

JAVIER LIZON
Cristiano Ronaldo voitti uransa viidennen Ballon d'Orin – nousi Messin rinnalle

Näin Cristiano Ronaldo tuuletti maaliaan keskiviikkoiltana Dortmundia vastaan Mestareiden liigassa. Ronaldo kruunattiin päivää myöhemmin, torstaina, vuoden 2017 Ballon d'Orin voittajaksi.

Lauri LehtinenAamulehti

Real Madridin Cristiano Ronaldo palkittiin torstaina uransa viidennellä Ballon d'Or -palkinnolla. Vuoden 2017 palkinnon jakoi ranskalainen France Football -lehti.

Ronaldo nousi näin ollen jakamaan Barcelonan kilpakumppaninsa Lionel Messin kanssa eniten Ballon d'Oreja voittaneen pelaajan asemaa. Kummallakin on viisi voittoa.

Ronaldo on voittanut palkinnon Manchester Unitedissa vuonna 2008 ja madridilaisseurassa 2013, 2014, 2016 ja nyt 2017. Messin palkinnot ovat tulleet vuosina 2009–12 ja 2015.

Ranskalaislegenda Michel Platini ja hollantilaiset Johan Cruyff sekä Marco van Basten ovat voittaneet palkinnon kolmesti.

Viime vuoden muut finalistiehdokkaat olivat Messi ja PSG:hen siirtynyt Neymar.

Ronaldo johdatti vuonna 2017 Real Madridin Espanjan pääsarjan La Ligan, Uefan Super Cupin ja Espanjan Super Cupin voittoihin.

Suurin saavutus oli kuitenkin Mestareiden liigan voitto. Ronaldo viimeisteli finaalissa kaksi osumaa, kun Juventus kaatui 4–1.

Ronaldo voitti Mestareiden liigan maalipörssin 12 osumalla ja oli syöttöpörssin kakkonen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio