Classicin kokeneet johtotähdet nousivat esille vaikeilla hetkillä – naiset etenivät jälleen Superfinaaliin

Tomi Vuokola
Classicin kokeneet johtotähdet nousivat esille vaikeilla hetkillä – naiset etenivät jälleen Superfinaaliin

Classicin Julia Woivalin (sininen paita) ei onnistunut keskiviikkona kasvattamaan maalitiliään.

Juha Aaltonen

Classicin kokeneet johtotähdet Eliisa Alanko ja Nina Rantala nousivat esiin vaikeilla hetkillä, kun EräViikingit haastoi Superfinaalin paikkaa jo lähes juhlineen naisten liigan dynastiajoukkueen tosissaan.

Taistelu ei tuonut vieraille tulosta, minkä totesi myös KHL:ssa valmentava Erkka Westerlund. Tulosta ei tehnyt myöskään toinen W-alkuisella sukunimellä varustettu eli Julia Woivalin. Aiemmin tällä kaudella tilillä oli seitsemän pudotuspelimaalia.

–Ei maalittomuus juuri harmita, maaleja tulee kun on tullakseen, Woivalin sanoi.

Ennen tätä kevättä Woivalinin tilillä oli 11 pudotuspelien ottelua tehoin 0+0. Nyt kuudessa ottelussa luvut ovat 7+1=8. Viiden ottelun maaliputki katkesi, toisessa NST-ottelussa 18-vuotias Woivalin teki kolme maalia.

–Julia on hyvä maalintekijä, seuraava askel on pelin monipuolistaminen. Välillä häntä pitää piiskata juoksemaan, hän saattaa unohtua seisoskelemaan, valmentaja Jami Herrala sanoi.

Junioreille vastuuta

Peräti neljä Classicin pelaajaa on tänä keväänä tehnyt ensimmäisen maalinsa pudotuspeleissä.

Jenna Ruokostenpohja on tehnyt kolme, Emilia Lintilä kaksi ja Julia Jokela yhden. Lintilä ja Jokela pelaavat ensimmäistä kauttaan, Ruokostenpohjan saldo pudotuspeleissä ennen tätä kevättä oli 0+1, otteluita oli 22.

–Monta kokenutta pelaajaa lopetti viime kauden jälkeen ja tiesin kauden alussa, että junioreille pitää antaa aiempaa enemmän vastuuta. Tietenkin peliaika on ansaittava, ja etenkin Woivalin sekä Ruokostenpohja ovat kehittyneet paljon, Herrala kehui.

Woivalin teki tammikuussa 2015 ensimmäisen liigamaalinsa 15-vuotiaana, liigan toiseksi nuorimpana kautta aikojen. Se jäi kauden ainoaksi, kaudella 2015–2016 ei tullut yhtään maalia ja kaudella 2016–2017 kaksi. Tämän kauden runkosarjassa maaleja tuli jo 12.

–Vuodet penkillä kasvattivat minua, sain olla mukana joukkueessa ja harjoittelin hyvin. Viime kevään Superfinaalissa taisin piipahtaa pari kertaa kentällä, en muista varmaksi, Woivalin sanoi.

ulevassa Superfinaalissa SB-Prota vastaan peliaikaa tullee rutkasti.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio