Classic hankki nimekkään vahvistuksen: Kolminkertainen maailmanmestari jätti Ruotsin liigan ja siirtyy Tampereelle

Juha Kivilehto pelaa Tampereella jo ensi viikolla.

Merja Ojala / Aamulehden arkisto
Classic hankki nimekkään vahvistuksen: Kolminkertainen maailmanmestari jätti Ruotsin liigan ja siirtyy Tampereelle

Juha Kivilehto (vas.) pelasi Suomen salibandyliigassa viimeksi kaudella 2014–2015, jolloin hän voitti kultaa SPV:n paidassa.

Mikko GyntherAamulehti

Salibandyn kolminkertainen maailmanmestari Juha Kivilehto liittyy Tampereen Classicin liigajoukkueeseen. Sopimus astuu voimaan välittömästi ja kattaa myös kauden 2018–2019. Puolustajana pelaava Kivilehto nähdään Classicin paidassa jo ensi torstaina, kun joukkue kohtaa Oilersin Tampere Areenalla.

Kivilehto, 36, palaa Suomeen Ruotsin liigan Helsingborgista, jossa hän pelaamisen ohella toimi urheilutoimenjohtajana. Helsingborg tiedotti viime viikolla, että Kivilehto jättää seuran perhesyiden takia.

–Kuluva kausi olisi ollut joka tapauksessa viimeinen kauteni Ruotsissa. Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola vieraili Ruotsin puolella seuraamassa otteluita muutama viikko sitten ja asia tuli esille keskusteluissamme. Päätös siirtyä maailman luokan organisaatioon ja huippuvalmennukseen oli lopulta helppo, Kivilehto sanoo.

–Oma tahtotilani on edelleen kehittyä pelaajana ja ennen kaikkea menestyä seuratasolla. Myös mahdollisuus asua Helsingissä oli tärkeä yksityiskohta neuvotteluissa.

Kivilehto on voittanut Suomen mestaruuden kuusi kertaa. Salibandyliigassa hän on pelannut 329 ottelua ja kerännyt niissä 244 (69+175) pistettä.

–Kivilehto tuo joukkueeseen ison määrän johtajuutta, kokemusta, ammattimaisuutta ja lisää oppia voittamisesta. Vaikka peli onkin kulkenut voittojen valossa ihan kohtuullisesti, niin haluamme parantaa kevätkaudella. Kokoonpano laajenee ja mahdollistaa täten kilpailukyvyn kasvamisen, Classicin päävalmentaja Petteri Nykky sanoo.

Classic johtaa liigaa seitsemän pisteen erolla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio