BC Nokia voiton päässä mitalipeleistä – joukkue löysi uuden tähden

Joensuun Kataja keskittyi BC Nokian tähtiduoon, mikä avasi tilaa 32 pistettä tehneelle Leyton Hammondsille.

Katarina Sällylä / Aamulehti
BC Nokia voiton päässä mitalipeleistä – joukkue löysi uuden tähden

Leyton Hammonds (vas.) heitti Joensuussa 32 pistettä.

Lauri LehtinenAamulehti

BC Nokia on todella lähellä edetä seurahistoriansa toista kertaa miesten Korisliigan välieriin.

Nokialaiset pöllyyttivät Joensuun Katajaa avauspelin tapaan Joensuussa tiistaina ja voittivat 103–82 (40–26). Ero repesi jo avausneljänneksellä, jonka aikana Kataja teki vain seitsemän pistettä (7–22).

–Saimme todella hyvän alun ja olimme siitä asti mukana, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kehui.

Sunnuntain avauspelissä Nokialla näätäpaitojen tähtiduo Vincent CouncilDragan Labovic riehui 57 pisteen edestä. Katajan mestariluotsi Greg Gibson latasikin voimansa kaksikon pysäyttämiseksi, mutta tämä avasi tilaa muille.

Leyton Hammonds oli BC Nokian ykkönen 32 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

–Kataja reagoi tosi vahvasti Councilin ja Labovicin palloscreen-peliin, trappasivat jopa sen, ja toivat Hammondsista apua Labovicin puolustamiseen. Puhuimme Leytonille, että hänen on oltava aktiivisempi. Kun hän sai muutaman helpon heiton sisään pelin alussa, sitten menivät jo kovemmatkin, Tuominen kertoi.

Hammonds oli alkukaudesta BC Nokian johtohahmo, mutta on jäänyt Councilin ja Labovicin takana monipuolisen linkkuveitsen rooliin. Oli erittäin hyvä BC Nokian kannalta, että atleettinen laituri osoitti ruutia löytyvän tarpeen tullen.

BC Nokia isännöi kolmatta puolivälierää torstaina. Katajalta vaaditaan suurta tasonnostoa sarjan jatkamiseksi, muutoin hallitsevan mestarin kausi on ohi.

–Viimeinen voitto on aina vaikein ottaa. Jos Kataja haistaa, että lähdemme takki auki, he vievät torstaina. Meidän pitää lähteä päättämään sarjaa.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    BC Nokia menee päätyyn asti. Niin kovalta näyttää tekeminen tällä hetkellä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio