BC Nokia hyödynsi Korisliigan uutta sääntöä – ensi kauden kokoonpanosta merkittäviä tietoja

BC Nokia teki sopimuksen sentteri Nicolai Andersenin kanssa.

Pekka Aarnivala
BC Nokia hyödynsi Korisliigan uutta sääntöä – ensi kauden kokoonpanosta merkittäviä tietoja

Daniel Dolenc saa seuraa BC Nokian sentteriosastolle.

Lauri LehtinenAamulehti

Korisliigassa pelaava BC Nokia julkaisi perjantaina tulevan kauden joukkueensa ensimmäisen ulkomaalaispelaajan sopimuksen.

Tanskalainen Nicolai Andersen, 21, vahvistaa joukkuetta kahden vuoden sopimuksella. 203-senttistä Andersenia ei lasketa kuitenkaan neljän ulkomaalaispelaajan kiintiöön Suomen koripalloliiton uuden Home grown -säännön vuoksi.

Säännön mukaan joukkueilla saa olla enintään neljä pelaajaa, jotka eivät voi edustaa Suomea kansainvälisissä kilpailuissa tai ole pelanneet 22 ikävuotta täyttäessään vähintään kolmea kautta liiton alaisissa sarjoissa. Aiemmin huippukoripallon sarjoihin osallistuneet seurat ovat sopineet neljän pelaajan ulkomaalaiskiintiöstä herrasmiessopimuksella.

Home grown -sääntö rajoittaa käytännössä ulkomaalaispelaajien määrän Korisliigassa neljään, mutta poikkeuksiakin on. Andersen on yksi heistä, sillä hän on pelannut Katajan ja Kouvojen organisaatioissa viimeisen kolmen kauden ajan. Ennen Suomeen tuloaan Andersen edusti Bakken Bearsia kotimaassaan.

Viime kaudella Kouvoissa Andersen pelasi keskimäärin vajaat kahdeksan minuuttia 1,8 pisteen ja 1,6 levypallon keskiarvoilla.

–Henkilökohtaisesti tulen tekemään parhaani joukkueen eteen. Olen aina ollut joukkuepelaaja. Odotan, että jokainen joukkueesta tulee treeneihin tekemään töitä, jotta saavutamme yhteisen tavoitteemme, Andersen maalaili BC Nokian tiedotteessa.

Päävalmentaja Ville Tuominen kertoi tiedotteessa, ettei seura aio palkata ulkomaalaispelaajaa sentterin pelipaikalle. Andersen ja viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Daniel Dolenc hoitavat tuon ruudun.

Näädillä on sopimukset kaudesta 2017–18 Andersenin lisäksi Dolencin, Niko Mattilan, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Aleksi Akpason ja Papa Dian kanssa Näädillä oli tulevasta kaudesta optiot, joita ei päätetty käyttää.

–Ensi kaudella haluamme panostaa nimenomaan harjoitteluun ja lisätä sekä määrää että laatua. Valitettavasti Aleksin ja Papan erilaiset rasitusperäiset vaivat merkittävästi haittasivat harjoittelua, eivätkä he siksi oikein istu pidemmän tähtäimen visioomme, Tuominen perusteli.

BC Nokia aikoo pelata ensi kaudella neljällä ulkomaalaisvahvistuksella, jotka eivät täytä Home grown -säännön kriteerejä. Joukkue hakee vielä yhtä säännön täyttävää pelaajaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio