Virpi Hukka iloitsee, kun näkee taas pallon kunnolla – "Silmästä tuli parempi kuin uskalsin toivoakaan”

Manse PP jätti Haminan Palloilijat nollille molemmilla jaksoilla.

Elämä hymyilee Virpi Hukalle – peli kulkee ja näkö toimii.

Manse PP:n pesäpallotähti Virpi Hukka hehkui onnesta keskiviikkoisen Superpesis-kamppailun jälkeen.

Hukkaa ilahdutti tamperelaisjoukkueen vakuuttava 2–0 (3–0, 9–0) -vierasvoitto sarjanousija Haminan Palloilijoista ja toki myös komea lyöntisaldo (1+5), mutta oman näön kohentuminen lämmitti mieltä vielä enemmän.

”On ihanaa nähdä pallo kunnolla. Nyt minulla on oikein hyvä pesäpallonäkö. Ero on aivan valtava viime kesään verrattuna. Silloin näkö ei ollut hyvä millään mittarilla”, Hukka vertaili.

Hukka sai joukkuekaverinsa heiton suoraan vasempaan silmäänsä loppuvuoden 2021 harjoituksissa. Silloin tuntui siltä kuin silmä olisi räjähtänyt. Piinahetket jatkuivat pitkään. Ratkaiseva muutos tuli vasta tänä keväänä kahden silmäleikkauksen jälkeen.

”Minulla oli tosi hyvä lääkäri. Hän tiesi mitä teki. Operaatiot pelottivat melkoisesti. Silmästä tuli kuitenkin parempi kuin uskalsin toivoakaan”, Hukka kuvaili.

Niinpä peli-iloa pursuvalta Hukalta on lupa odottaa huippukautta mailan varressa.

”Kotiutuksia ei ole tullut hirveästi tähän mennessä, mutta nykyinen numero (4) velvoittaa onnistumisiin myös lyöntipuolella. Pitää paukuttaa pinnoja. Ja mikäs siinä – olen tosi hyvässä kunnossa. Lyönti kulkee, juoksu kulkee ja bonukseksi näen vielä pallon lentoradan.”

Hukka kirjasi Haminan vallikentällä kärkilyöntiprosentikseen täydet sata pikakiituri Saaga-Angelia Raudasojan tapaan.

”Näitä tulee aina silloin tällöin. Se kertoo jonkinlaisesta onnistumisesta, mutta pesäpalloon kuuluu paljon muutakin kuin prosentit”, Hukka painotti.

Mansen suunnannäyttäjä on tehnyt Superpesiksessä vielä hurjempaa jälkeä kerran aiemmin. Hukka takoi Mynämäkeä vastaan saldon 2+5 heinäkuussa 2020.

”Toki voimasuhteet olivat tiedossa etukäteen, mutta valmistaudumme peliin hyvällä ammattiylpeydellä. Pallo on pyöreä ja Haminan kenttä hiukan tavallisuudesta poikkeava. Pitää varautua aina siihen, että mitä tahansa voi tapahtua.”

Mansen ulkopeli toimi erinomaisesti. Hamina sai vain kolme kolmostilannetta – eikä juoksu ollut lähelläkään.

”Vastustajan taktiikkana oli lyödä pystykoppeja kolmospuolelle, kun siellä paistoi aurinko silmiin. Vaikea uskoa, että tämä kantaa pitkälle”, Hukka heitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut