Suomen NHL-pelaajan seurakaveri sekosi sanoissaan – näin Kanadan tähdet kommentoivat Leijonia

Suomen kohtaaminen Tampereella on ”hauskaa”, kanadalaistähdet tuumivat.

Kanada kellisti MM-kisojen lohkovaiheen päätöspelissään tiistaina Tshekin 3–1, kipusi B-lohkon toiseksi ja kohtaa Suomen puolivälierissä.

Tshekki-voiton jälkeisissä haastatteluissa kanadalaiset käänsivät katseita jo torstain huippukamppailuun.

”Tiedän jotain (Suomen joukkueesta). Olen pelannut muutamia vastaan. Joel Armia on joukkueessa. Olen pelannut häntä vastaan. Siis hänen kanssaan, anteeksi”, Kanadan ykkösvahti, Armian tavoin Montreal Canadiensia edustava Sam Montembeault kommentoi TSN:lle.

”Siitä tulee hauskaa. Hallissa on varmasti meteliä”, Montembeault, 26, hekumoi.

Myös Kanadan kokeneeseen kaartiin lukeutuva puolustajakolossi Tyler Myers, 32, vaikutti olevan hyvillään kisaisännän kohtaamisesta.

”On hauskaa pelata Suomea vastaan Suomessa. Tiedämme, että halli tulee kuhisemaan”, Vancouver Canucksin 203-senttinen puolustaja tuumi Sportsnetin mukaan.

”Suomea vastaan on hankala pelata, heiltä ei saa mitään ilmaiseksi. Meidän täytyy tehdä töitä jokaisen sentin eteen”, kolmansia MM-kisojaan pelaava Myers arvioi.

Suomi ja Kanada ovat kohdanneet kolmessa edellisessä MM-finaalissa. Suomi on vienyt kultaa vuosina 2019 ja 2022, Kanada nappasi kirkkaimmat mitalit 2021.

Kanadan tämän kevään joukkueessa tosin ei ole yhtään kolmessa edellisessä MM-finaalissa pelannutta kiekkoilijaa.

Vaahteranlehtipaitojen ryhmä on muutenkin kokematon aikuisten arvokisatasolla. Myersin ohella ainoastaan laitahyökkääjä Tyler Toffoli, 31, on pelannut MM-kisoissa (kerran, 2015) ennen tätä kevättä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut