Tampereelle jälleen urheilun suurtapahtuma: salibandyn miesten MM-kisat pelataan Suomessa vuonna 2026

Tampereen MM-kisoja pelataan pudotuspelivaiheessa Nokia-areenassa. Kaikkiaan pelipaikkoja Tampereella on kolme.

Viimeksi salibandyn MM-kisat pelattiin Suomessa ja Helsingissä vuonna 2021. Sami Johansson (vasemmalla) juhlii ratkaisumaalia Tatu Väänäsen kanssa Tšekki-välierässä.

Aamulehti

Salibandyn miesten maailmanmestaruuskisat pelataan Suomessa Tampereella vuonna 2026. Alustavasti Tampereen MM-kisojen pelipäivät ovat 4.–13. joulukuuta. Heti perään vuonna 2027 naisten MM-kisat pelataan Turussa joulukuussa.

Kansainvälinen salibandyliitto IFF päätti tulevista arvokisajärjestäjistä viime viikonloppuna, kertoo Suomen salibandyliitto tiedotteessaan.

Miesten MM-kisoja pelataan kolmella pelipaikalla: Nokia-areenan ja Hakametsän jäähallin lisäksi kolmas pelipaikka on joko Hakametsän uusi palloiluhalli tai Kauppi Sports Centerin urheiluhalli. Kaupissa pelataan, jos Hakametsän uusi pelipaikka ei ehdi valmistua MM-kisoihin, Salibandyliitto kertoo. Nokia-areenaan MM-ottelut siirretään puolivälieristä eteenpäin pudotuspelivaiheessa, eli alkulohkot pelataan kahdessa muussa pelipaikassa.

”Tampere on valmiina isännöimään kisoja 2026, ja uskon, että kaksien kisojen putki Suomessa vahvistaa lajia entisestään. Joulukuiset kisat ja niiden imagollinen hyödyntäminen niin kaupunkien, lajin kuin kumppanien eduksi on myös kansallisesti iso askel, sillä normaalisti tuohon aikaan Suomesta näytetään kuvia vain lumesta, poroista ja joulupukista”, kertoo Tampereen tapahtumajohtaja Perttu Pesä Salibandyliiton tiedotteessa.

Lue lisää: Koripallon EM-isännyys on tuorein todiste – Tampere on täysin ylivoimainen ykkönen Suomen urheiluviihde­tapahtumissa

Nokia-areena on ehtinyt jo olla kaksien jääkiekon MM-kisojen keskipiste. Lisäksi koripallon miesten EM-kisojen yksi alkulohko pelataan Nokia-areenassa vuonna 2025.

Tampereella ei ole ennen pelattu miesten MM-kisoja. Naisten MM-kisat pelattiin Hakametsässä vuonna 2015.

Aiemmin Suomessa on pelattu miesten MM-turnaus Helsingissä 2002, 2010 ja 2021, joten vuoden 2026 MM-kisat tulevat normaalia aikaisemmin Suomelle. Salibandyliiton mukaan normaalisti sama maa voi saada MM-kisat järjestettäväkseen 8–10 vuoden välein.

Kahdet peräkkäiset MM-kisat haluttiin tarkoituksella järjestää eri kaupungeissa.

”Tapahtumien välille on tarkoitus rakentaa vahva jatkumo ja side faneille, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille. MM-kisat rakentuvat vahvasti pääareenan ympärille ja kummassakin kaupungissa MM-ottelut päästään pelaamaan isoilla areenoilla ja kaikin puolin huippuolosuhteissa”, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta viittaa Nokia-areenaan ja Turussa TPS:n kotiareenana tunnettuun Turkuhalliin. Turussa pelataan myös Kupittaan palloiluhallissa.

Suomi ei ole aiemmin järjestänyt salibandyn MM-kisoja peräkkäisinä vuosina. Sveitsissä on kahdesti järjestetty peräkkäin miesten ja naisten MM-kisat vuosina 2003 ja 2004 sekä 2011 ja 2012.

”On harvinaista herkkua päästä tarjoamaan suomalaiselle urheiluväellä aikuisten arvokisat peräkkäisinä vuosina kotimaassa. Tästä lähdetään rakentamaan ennennäkemätön salibandyjuhlaa”, Salibandyliiton puheenjohtaja Kaarina Vuori iloitsee kisojen saamisesta Suomeen.

Mitä?

Tuplakisat Suomeen

Kansainvälinen salibandyliitto myönsi miesten vuoden 2026 ja naisten 2027 MM-kisat Suomeen. Vuonna 2026 pelataan Tampereella, 2027 Turussa.

Ajankohdat: alustavasti 4.–13.12.2026 ja 3.–12.12.2027.

Tampereella pelataan Nokia-areenassa (pudotuspelit), Hakametsän jäähallissa (alkulohkot) ja joko Hakametsän uudessa palloiluhallissa tai Kauppi Sport Centerissä (alkulohkot).

Turussa pelataan Turkuhallissa ja Kupittaan palloiluhallissa.

Aiemmin Suomessa on pelattu miesten MM-kisat Helsingissä 2002, 2010 ja 2021 sekä naisten MM-kisat Tampereella 2015 ja Ahvenanmaalla 1997.

Lisäksi IFF myönsi naisten vuoden 2025 MM-kisat Tšekille (Brno ja Ostrava).

Salibandyssa aikuisten MM-kisat pelataan kahden vuoden välein. 2022 miesten MM-kultaa voitti Ruotsi ja seuraavaksi pelataan 2024 Ruotsin Malmössä. Naisten MM-kultaa voitti 2021 Ruotsi, vuoden 2023 joulukuussa pelataan Singaporessa.

Suomi on voittanut miehissä neljä (2008, 2010, 2016, 2018) MM-kultaa ja naisissa kaksi (1999, 2001).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut