Tapparan viime vuosien luottojyrä Mikael Seppälä jysäytti elämänsä illan – kuittailu alkoi heti

Mikael Seppälä säihkyi täysin yllättäen Leijonien tehomiehenä.

Mikael Seppälä keräsi Tanskaa vastaan yllättäen kolme syöttöpistettä.

Leijonat marssi alkulohkon päätösottelussa suvereeniin 7–1-voittoon Tanskasta.

Onnistumiset jakautuivat laajalle, sillä jokaisen maalin teki eri mies. Suomen kovimpina tehonikkareina kunnostautuivat Hannes Björninen (1+2) ja Mikael Seppälä (0+3).

Mikael Seppälä! Leijonien mörököllimäinen nelosparin peruspuolustaja oli tehnyt tismalleen samat tehot kaikissa aiemmissa 49 maaottelussaan yhteensä.

”Kyllä niistä vähän kuittailtiin tuossa jo... Ihan perussettiä, että ’kuinka monta meinasit vielä tehdä’”, Seppälä kertoi ottelun jälkeen.

”Eipä siinä mitään. Välillä se on tällaista. Tällein tänään.”

Seitsemän viime kautta kotimaisessa liigassa pelannut Seppälä ei ollut koskaan viettänyt edes kotimaan pääsarjassa kolmen pisteen iltaa.

Seppälä ei itsekään osannut sanoa, oliko hän koskaan aiemmin tehnyt kolmea tehopistettä yhdessä ottelussa. Eikä se oikeastaan vaikuttanut häntä edes kiinnostavan.

”Aika vähän niitä pisteitä mietin. Voi olla, että joskus olen tehnyt”, Seppälä tuumasi.

Seppälä jysäytti elämänsä tehoillan Tanska-ottelussa.

Tiistai-illan ottelussa ei ollut kummallakaan panosta lohkosijoituksen suhteen. Se vapautti Leijonia.

”Kun ei ollut panosta, pystyimme aika rennosti lähteä kehittämään omaa peliämme. Pelasimme sillä tavalla, että on mahdollisuus tehdä maaleja. Se on vähän puuttunut aiemmissa peleissä.”

”Tänään pelasimme heti alusta asti hyvää lätkää”, Seppälä sanoi.

Torstain puolivälierässä Leijonat saa vastaansa Kanadan, jonka Suomi on kohdannut MM-finaalissa kolmissa viime kisoissa.

”Sieltä tulee äärettömän kova jengi vastaan. Pitää pelata turnauksen paras peli, jos meinaamme päästä jatkoon”, Seppälä ilmoitti.

Vaikka Suomi sai hyökkäyspään hanoja auki tiistain ottelussa, pelillisesti Tanska-ottelu ei paljon pelillisiä eväitä torstain koitokseen tarjonnut.

”Vähän erilainen joukkue on seuraavaksi vastassa. Kanada haluaa ehkä pelata vähän enemmän päästä päähän. Tanska oli vähän meidän tyyppinen jengi: tykkää hidastaa pelata”, Seppälä analysoi.

Kanada pelaa suoraviivaista jääkiekkoa, jossa vastustajan puolustajille annetaan kovaa painetta. Juuri tässä Leijonat oli ongelmissa alkulohkon kovissa peleissä.

”Kyllähän siihenkin lääkkeitä on. Ei se mikään uusi juttu ole, että pakeille tulee painetta. Pitää vain löytää keinot. Se lähtee jo keskialueelta, että ollaan sillä tavalla hyvin trapissa, että tulee ainakin sellaisia päätykiekkoja, joihin on pakkien helpompi mennä.”

Mörököllimäinen Seppälä on Leijonien puolustuksen peruskallioita.

Ensi kaudeksi Ruotsin liigaan HV71:n riveihin siirtyvälle Seppälälle Tampereen MM-kisoissa on mukavia puolia. Kahden viime kauden ajan Tapparaa edustanut puolustaja voi piipahdella aina välillä kotonaan.

”Parikymmentä minuuttia ajaa kämpille, niin olen aina välillä käynyt. Muutaman yön olen käynyt kotona.”

Suomen joukkueen hotellilla Seppälän huonekaverina on Kasperi Kapanen. Kaksikolla on yhteistä historiaa KalPan junioreista ja liigajoukkueestakin.

”Vähän kaikkia Kuopio-juttuja heittelemme. Olemme siellä tunteneet aikoinaan”, Seppälä kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut