Neziri palasi lupaavasti ulkoradoille Jyväskylässä – Korte voitti ja aikoo rikkoa Suomen ennätyksen ”muutaman viikon sisällä”

Annimari Korte teki kauden kotimaisen kärkituloksen Jyväskylässä tiistaina. Nooralotta Neziri sijoittui toiseksi.

Nooralotta Neziri kuvattuna Kalevan kisoissa kesällä 2020.

aita­juoksija Nooralotta Neziri osallistui ensimmäiseen ulkorata­kilpailuunsa liki vuoteen tiistaina.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Neziri, 30, juoksi Jyväskylän Harju Cup -kilpailussa toiseksi ajalla 13,04. Se oli porilaisen paras ulkorata­tulos sitten kesän 2020.

”Taisi olla nyt urani toiseksi paras kauden aloitus”, alkuerässä ajan 13,15 kellottanut Neziri iloitsi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Neziri on kärsinyt pohjevaivasta viime aikoina mutta kertoo tilanteen olevan nyt hallinnassa.

”Siihen nähden tämä kisa oli ihan hyvä, ja voin alkaa odotella juoksuja ennätykseni tuntumaan”, kommentoi Neziri, joka kilpailee seuraavan kerran 3. kesäkuuta Norjan Bergenissä.

Bergenin jälkeen luvassa on Jyväskylän GP-kilpailu 7. kesäkuuta ja kovatasoinen Paavo Nurmi Games -koitos Turussa 13. kesäkuuta.

Jyväskylän selvä voittaja oli puolestaan HIFK:n Annimari Korte, 35. Korte kellotti alkuerässä kauden kotimaisen kärkituloksen 12,90 ja paransi sitä finaalissa 12,88:aan. Alkuerässä myötätuulta oli 1,2 ja finaalissa 0,9 metriä sekunnissa.

Kortteen loppukilpailun aika sivuaa viime kesän kotimaista kärkitulosta, joka jäi Tampereen Pyrinnön Reetta Hurskeen nimiin. Hurske ei Jyväskylässä tiistaina kilpaillut.

Kortteen ennätys on SE-aika 12,72 vuodelta 2019 ja Nezirin 12,81 vuodelta 2016.

”Treenit ovat menneet niin hyvin, että odotan ennätystäni muutaman viikon sisällä”, seuraavaksi yleisurheilun Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Kööpenhaminassa tulevana viikonloppuna kilpaileva Korte sanoi SUL:n tiedotteen mukaan tiistaina.

Neziri kilpaili edellisen kerran ulkoradoilla Lahdessa 25. toukokuuta 2022 ja kärsi sen jälkeen kovista kantapääkivuista. Kauden kärkitulokseksi jäi 13,23.

Neziri vaihtoi myöhemmin valmentajaansa, kun itävaltalaisen Philipp Unfriedin tilalle tuli Säkylässä asuva Matti Vyyryläinen.

Helmikuussa Neziri voitti SM-halleissa 60 metrin matkalta hopeamitalin ajalla 7,46.

Uutista päivitetty kello 20.47.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut